Djevojčica koja se pokušala ubiti drugu iz razreda dala oproštajno pismo za svoju majku

I nastavnici i učenici Osnovne škole Kalesija jučer su bili u šoku nakon što je učenica 9. razreda ove škole, u četvrtak, skokom sa prvog sprata obližnje zgrade, pokušala izvršiti samoubistvo. Neki nastavnici su pili i leksaurine.

Djevojčica je nakon skoka, srećom, ostala živa, ali je zadobila teške povrede. Osim povreda u predjelu glave, teško su oštećena i dva pršljena.

Ono što je najvažnije, kako saznajemo, djevojčica je van životne opasnosti. Još uvijek se nalazi na liječenju u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, piše Avaz.

Saznali smo i da je majka učenice u četvrtak dolazila u školu na informacije. Tom prilikom, pred razrednicom Jasnom Krstanović, nakon prvog časa, galamila je na kćerku i oduzela joj mobitel. Nakon trećeg časa učenica je izašla iz školskog dvorišta, popela se na obližnju zgradu u izgradnji i skočila sa prvog sprata.

– Nikada se ni učenica ni njena majka nisu požalile ni meni, ni razredici Jasni Krstanović ni direktoru da imaju bilo kakvih problema. Štaviše, kako nam je rekla razrednica, njeni drugovi iz razreda su u par navrata skupljali novac i njoj uručili, kaže Paloš.

Jučer je i policija vršila istražne radnje u vezi sa ovim slučajem. Dječak kojem je djevojčica predala pismo je rekao da o tome nije obavijestio direktora jer je mislio da se ona samo šali. Pismo je predato Policijskoj upravi Kalesija.

Pedagog Zlatan Paloš nam je rekao i da su početkom škole održane radionica za sve nastavnike o vršnjačkom naselju i sugerisano im da o tome razgovaraju sa učenicima. U februaru je počeo i rad sa učenicima o međuvršnjačkom naselju.

(40)

Djevojčica koja se pokušala ubiti drugu iz razreda dala oproštajno pismo za svoju majku

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-