DA LI SE SPREMA KRVNA OSVETA VAGNEROVACA?! Sablastan detalj na improvizovanom grobu Prigožina – prizor da SE ZALEDIŠ!

Oproštaj od Jevgenija Prigožina, koji je preminuo u padu aviona juče popodne, privukao je mnoge ljude u masovnim skupovima ispred kojih su se nalazile crvene ruže, zastave i simboli povezani s Vagnerom, privatnom vojnom kompanijom kojom je Prigožin rukovodio.

 

 

Međutim, među ovim simbolima primjetan je i jedan detalj čija simbolika može da varira u zavisnosti od osobe koja ga je postavila.

 

 

Taj detalj je teški radnički čekić, koji u ruskom narodu ima dugu istoriju kao simbol radničke klase i slobode.

 

 

 

 

Ovo, međutim, nije jedino značenje koje se pridaje ovom simbolu.

 

 

Simbolika čekića može se različito tumačiti kako u Rusiji, tako i u ostatku svijeta, imajući u vidu Prigožinovu aktivnost van granica Rusije. Interpretacije ovog detalja su široke i raznovrsne.

 

 

 

 

Osim sovjetske simbolike koja se povezuje sa srpom i čekićem, prisutna je i masonska simbolika čekića i dleta.

 

 

U ovoj interpretaciji, dleto predstavlja jasno definisan cilj ili ideju, dok čekić označava odlučnost i snagu potrebnu da se taj cilj sprovede u djelo.

 

 

Srp i čekić: Mističnost i tajne simbola SSSR-a

 

 

Takođe, čekić je imao svoju religijsku simboliku, kao što je slučaj sa staroslovenskim bogom Perunom ili takozvanim antičkim bogom Hefestom. Ovi simbolički elementi mogu nositi značenja poput oluje koja dolazi zbog smrti Prigožina ili ukazivati na osvetu.

 

 

Istorijski gledano, čekić se takođe tumači kao simbol pravde i pravosuđa. Pitanje je da li osoba koja je postavila čekić među Prigožinove ruže želi da naglasi da je pravda zadovoljena ili da poziva na traženje krivaca i preuzimanje pravde u sopstvene ruke.

 

 

Kako vrijeme bude prolazilo, možda će postati jasnije kako ova simbolika utiče na dešavanja i tumačenja oko smrti Jevgenija Prigožina.

 

 

Jutarnji list - #Jevgenij Prigožin

(Novi.ba)

(611)

DA LI SE SPREMA KRVNA OSVETA VAGNEROVACA?! Sablastan detalj na improvizovanom grobu Prigožina – prizor da SE ZALEDIŠ!

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-