OVO JE JEDINA ŽENA KOJA JE STRADALA U AVIONU SA PRIGOŽINOM: Oglasio se Institut za rat, EVO ŠTA SE DESILO PRIJE NESREĆE

Jevgenij Prigožin stradao je zbog djelovanja Vagner grupe u Africi, čemu se Rusija protivila, prenosi Institut za proučavanje rata.

 

 

Komandant VagneraJevgenij Prigožinnajverovatnije je pobjegao iz Afrike u sredu zbog pokušaja ruske vojske da potkopa aktivnosti plaćeničkih trupa u regionu, napisao je Institut za proučavanje rata (ISW) u svom izvještaju od 23. avgusta.

 

 

Insajderski izvori koji su upoznati sa ruskim bezbjednosnim službama tvrde da je postojao plan Kremlja da potpuno spriječi Vagnera da djeluje u Africi, piše ISW.

 

 

Jevgenij Prigožin je već jednom poginuo u padu aviona: 'Nije važno je li  živ ili mrtav, on je skroz nestao' | 24sata

 

 

Činjenica je da se nakon jednodnevne pobune u Rusiji u junu, Vagnerov fokus potpuno pomjerio na Afriku i da su ruski plaćenici uveliko povezani sa ratnim zločinima u Centralnoafričkoj Republici i Maliju, pa čak i pučem u Nigeru, prenosi ISW.

 

 

Moguće je da je šef Vagnera otputovao u Afriku sa ciljem da obezbijedi nastavak misije, potpuno ignorišući Kremlj i Ministarstvo odbrane.

 

 

Prema izvorima ISW, ruska vojska je imala plan da Vagnerove plaćenike zamijeni korpusom od 20.000 vojnika, a istovremeno su Šojgu i Gerasimov počeli da otimaju Prigožinu komandante i najjače snage.

 

 

 

 

“Prigožin se tome izuzetno protivio i uložio sve napore da to spriječi”, piše ISW.

 

 

Novinar Andrej Zaharov, osnivač Insajdera, jednog od najboljih istraživačkih medija (u egzilu) u Rusiji, napisao je da se Prigožin juče vratio iz Afrike. Do Sankt Peterburga, međutim, nije stigao… Ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo Rozavijacija saopštila je juče da se Prigožin i Utkin nalaze na spisku putnika oborenog aviona.

 

 

Ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo Rozavijacija saopštila je juče da se Prigožin i Utkin nalaze na spisku putnika oborenog aviona. Agencija je dala imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer koji se srušio u blizini Moskve u srijedu.

 

 

Međutim, ni Rozavijacija ni bilo koji drugi ruski zvaničnik još nisu nedvosmisleno rekli da je Prigožin ubijen. Još uvijek nema zvanične reakcije ruskih vlasti o nesreći.

 

 

 

 

Ovo je jedina žena koja je stradala u padu aviona

 

Kristina Raspopova, 39-godišnja stjuardesa, jedina je žena koja je poginula nakon što se privatni avion „Embraer Legacy“ srušio u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti u Rusiji.

 

 

 

 

O stradaloj stjuardesi se ne zna mnogo, osim da je bila sestra Jevgenija Raspopova, tužioca u Čeljabinskoj oblasti.

 

 

(Novi.ba)

(417)

OVO JE JEDINA ŽENA KOJA JE STRADALA U AVIONU SA PRIGOŽINOM: Oglasio se Institut za rat, EVO ŠTA SE DESILO PRIJE NESREĆE

| Crna hronika, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-