CIJELI SVIJET STRAHUJE OD RUSKOG “PROMETEJA”! Obara avione, a može da uništi i oružje koje Amerikanci TEK PRAVE…

Rusija započela serijsku proizvodnju najnovijeg PVO sistema S-500, poznatijeg kao “Prometej.”

 

 

Započela je serijska proizvodnja najnovijeg PVO sistema S-500“, izjavio je Jan Novikov, generalni direktor koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu Almaz-Antej.

 

 

On je za vojni časopis “National Defence” rekao da je proizvodnja S-500 organizovana korišćenjem najnovijih i najmodernijih dostignuća domaće nauke i tehnike.

 

 

Borbene mogućnosti tog sistema prevazilaze mogućnosti ranije kreiranih protivvazdušno-raketnih sistema. S-500 će postati osnova ruskog vazdušno-kosmičkog odbrambenog sistema i da će ga isporučiti vojsci u predviđenom roku,” rekao je Novikov za pomenuti magazin.

 

 

The S-500 Missile System Of Russia - YouTube

 

 

SAD, Velika Britanija i Australija su u septembru 2021. godine potpisale sporazum o vojno-tehničkoj saradnji, poznatiji kao “AUKUS”. Prvi cilj ovog sporazuma je pomoć Australiji u nabavci podmornica koje će nositi nuklearnu raketu kao i zajedničko razvijanje hipersoničnih raketa.

 

 

Prema navodima vojnih stručnjaka, “Prometej” poseduje tehnologiju potrebnu za presretanje i obaranje hipersoničnih raketa!

 

 

MILITARY: Russian S-500 missile defence system infographic

 

 

Šta je PVO sistem S-500 i kolika je njegova moć?

 

S-500 Prometej je ruski raketni anti-balistički sistem zemlja-vazduh, namenjen da zameni postojeći raketni sistem A-135 koji je “podrška” sistemu S-400. Vrlo je sličan američkom terminalskom odbrambenom sistemu.

 

 

Russia's New S-500 Hypersonic Missile System Could Break Western Air Power; Expanded A2AD Zone a Significant Game Changer in Europe

 

 

“Prometej” je dizajniran za presretanje i uništavanje interkontinentalnih balističkih raketa, hipersoničnih krstarećih raketa i letelica, za protivvazdušnu odbranu kao i za zaustavljanje aviona. Radijus uništenja ciljeva mu je oko 600 kilometara.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

(MONDO)

(2512)

CIJELI SVIJET STRAHUJE OD RUSKOG “PROMETEJA”! Obara avione, a može da uništi i oružje koje Amerikanci TEK PRAVE…

| Foto/Video, Slider, Tehnologija, Vijesti |
About The Author
-