Brat ubijene Arnele: Čovjek mi je otvoreno rekao “Arnelu su ubili i tu bacili”

Dvadesetšestogodišnji Avdija Selimović iz Olova i Muriz Brkić sa Sokoca, priznali su da su izvršili ubistvo dvadesetčetverogodišnje Arnele Đogić, čije tijelo još uvijek nije pronađeno.

Kako saznajemo, djevojka je posljednji put viđena u subotu oko 20 sati kako vozi automobil Peugeot 206 kroz Olovo. Isti automobil je kasnije pronađen u ulici nedaleko od njene porodične kuće.

Svi njeni bliži i prijatelji podjelili su vijest o njenom nestanku i zamolili sve one koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj da se jave. Međutim, ono što je zapanjujuće istu vijest je na društvenim mrežama podjelio i Muriz Brkić, jedan od ubica.

Prema određenim navodima, djevojka je ubijena, zatim bačena sa litice u nepristupačnom dijelu olovske općine. Radi se o lokalitetu Krševi, između Olova i Olovskih luka.

Poslije ovih saznanja zavladala ja velika tuga u Olovu. Za Arnelom žale svi, prijatelji, poznanici a najviše njena  uža rodbina i članovi porodice, koji čekaju da se tijelo pronađe i otkriju pravi motivi ubistva.

Njenog brata smo kontaktirali, ali nije bio raspoložen za razgovor, no kako smo ustanovili bio je na lokaciji gdje je Arnela bačena.

“Ne mogu pričati o tome, ima policija i nek oni rješavaju. Svjestan sam svega, čovjek mi je otvoreno rekao: “Arnelu su ubili i tu bacili”, znači otvoreno mi rekao. Svjestan sam svega toga, ali ne mogu ti ja govoriti o tome”, kazao je brat stradale Arnele.

Svemu je kako saznajemo prethodila ljubomora. Navodi se da je Avdija Selimović bivši momak ubijene Arnele, koji je u dogovoru s Brkićem odlučio da joj oduzme život. Saznanja govore da su je prvo fizički onesposobili, zatim u besvjesnom stanju odveli do mjesta gdje su izvršili ubistvo.

Navodi se i da je u ovom činu upotrijebljeno i hladno oružje, ali će više detalja biti poznato kada tijelo bude pronađeno.

Potraga za tijelom nastradale djevojke intenzivno traje, ali postoji mogućnost da je voda odnijela tijelo, što će znatno otežati potragu za Arnelom.

(77)

Brat ubijene Arnele: Čovjek mi je otvoreno rekao “Arnelu su ubili i tu bacili”

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-