Otac Dženana Memića: Alisa Mutap sve zna, ali neće da kaže

Ni mjesec dana nakon smrti 22-godišnjeg Dženana Memića još uvijek nije utvrđeno pod kojim je okolnostima mladić zadobio smrtonosnu povredu glave.

Na početku se sumnjalo da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći, ali nakon njegove smrti počele su se spominjati druge okolnosti i mogućnost ubistva.

“Ne možemo više ovo izdržati, preteško je. Zato želimo govoriti u javnosti. Zanima me šta je Meris Ćato radio prvih deset dana, a nakon što je moj sin povrijeđen. Isti dan je bilo jasno da nešto nije u redu jer je imao samo povredu glave, pa je bilo malo vjerovatno da se radilo o saobraćajnoj nesreći. To su čak primijetili i službenici Hitne pomoći koji su to zaključili prema položaju u kojem je pronađen. Isto su primijetili i ljekari jer je imao samo hematom glave ispod kože, nije imao niti jednu drugu povredu, a takav hematom mogao je nastati samo od udarca. Šta je tužilac radio tada? Bio je na licu mjesta, šta je poduzeo?”,  pita se Muriz.

Dženan je tokom kobne večeri u Velikoj aleji na Ilidži bio u društvu svoje djevojke Alise Mutap, s kojom je, tvrdi njegov otac, planirao raskinuti.

“Deset dana je od Dženanove smrti prošlo kada je slučaj predat krim-odjelu. Šta se do tada radilo? Vjerovalo se da je nesreća po nepoznatoj osobi,  a oni su samo pronašli komad stakla na licu mjesta i to  je jedini trag. Zapravo jedini valjani trag je Alisa Mutap, i samo ona može kazati šta se dogodilo. I njen otac je rekao da ona sve zna, ali da neće da kaže. Ja više ne vjerujem ni Tužilaštvu ni Sudu, iako vidim da momci u policiji rade sve što mogu. Ja samo želim da znam ko je i zašto ubio moga sina”, kazao je Muriz

(91)

Otac Dženana Memića: Alisa Mutap sve zna, ali neće da kaže

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-