Božo Vrećo: Pokušao sam usvojiti dijete, ali mi nisu dali!

Božo Vrećo je popularni pjevač sevdalinki koji je za kratko vrijeme privukao ogromnu pažnju medija. On je prije par godina priznao da je homose*sualne se*sualne orijentacije, ali i da boluje od epilepsije!

 

 

Ekscentrični muzičar Božo Vrećo priznao je da je želio da se ostvari u ulozi oca i da usvoji dijete, ali da mu to nije pošlo za rukom.

 

– Nekad sam to želio. Štaviše, pokušao sam da usvojim dijete iz doma u nekoliko navrata, ali nije mi uspjelo. To ne funkcioniše kod nas, nemamo tako uređen sistem, zato sam odustao od toga. Moje pjesme su ono što treba da ostane iza mene, pomirio sam se s tim – iskreno je za “24 sata hr.” ispričao pjevač sevdalinki i dodao da se moli prije svakog nastupa:

 

 

– To je za mene pravi vjernik. Vjera je ljubav, ona koja ne osuđuje, koja ne uskraćuje, ona koja ne pravi barijere. Ako je ona kruta i neiskrena, to nije prava vjera nego fanatizam i toga se klonim – rekao je Božo.

 

Božo je svojevremeno za “Blic” ispričao i da je majka njegova najveća podrška, te da se nikada nije obazirala na negativne komentare.

 

– Ona nikada nije imala problem s tim šta okolina kaže. To nije prihvatala. Ona je majka koja me je rodila takvoga. Ona nije neko ko će ispunjavati želje drugih, ko će svoje dijete odgajati na način kako to sredina diriguje. Ona je imala svoj sistem koji se pokazao ispravnim. Stvorila je od mene divnog čovjeka, iskrenog. Niti nijednog trenutka nije pogriješila. Ostala je stamena, čvrsta, jaka. Ona je moja potpora, moja muza. Uvijek je tu uz mene na mojim koncerta. To je gnijezdo kojem se uspješno vraćam.

 

 

Kada je u potanju njegova posebnost i neobični odjevni stil Božo kaže da ga ružni pogledi ne pogađaju.

 

– Znate ono, ako se bojite životinja, one će vas ugristi. Tako je isto i s ljudima. Ako prilazite otvorenog srca bez zadrške i straha, mislim da se kao bumerang sve ono negativno odbija od vas i dolazi samo ono lijepo i pozitivno. Takav je slučaj sa mnom. Nema tu posebne čarolije niti formule. Naprosto, bitno je da budete svoji i cijeli kosmos se postara da se dobre stvari dešavaju – poručio je on svojevremeno.

 

(24sata.hr)

(268)

Božo Vrećo: Pokušao sam usvojiti dijete, ali mi nisu dali!

About The Author
-