NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA U SARAJEVU: NAKON ŠTO JE UBIO SUMEJU, MUŠKARAC SE VRATIO U KAFANU

Edvin A. (25) iz Goražda, osumnjičen za ubistvo svoje djevojke Sumeje Dedović (25), jučer je predat u Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu.

 

 

Portparol KT Sarajevo Azra Bavčić je, navodeći inicijale, kazala da će postupajući tužilac ispitati osumnjičenog nakon čega će odlučiti o daljim mjerama, piše Glas Srpske.

 

Nakon ubistva uhapšen je i D. G. koji je predat Sudskoj policiji FBiH, jer je za njim ranije raspisana centralna potjernica zbog narkotika – rekla je Bavčićeva.

 

Izvor blizak istrazi je kazao da Damir G., inače Edvinov cimer, nije osumnjičen za ubistvo, ali da je tu noć bio s njima u društvu.

 

Stravični zločin desio se u subotu u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Stup kada je ispred kafane kod pijace “Heco” pronađeno Sumejino tijelo, a isti dan policija je uhapsila njenog momka Edvina zbog sumnje da je ubio.

 

Njih dvoje su se u ranim jutarnjim časovima parkirali ispred kafane gdje su se posvađali. Ubrzo su se strasti smirile i ušli su u objekat. Nisu dugo ostali, jer su prema riječima očevidaca, popili po piće i izašli napolje – kazao je izvor i dodao da su se nakon izlaska ponovo posvađali kada je Edvin zbog ljubomore izvukao pištolj i upucao je. Prema navodima medija, Edvin se nakon ispaljenog hica vratio u kafanu, a ubrzo su se čuli povici da je djevojka ubijena.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštilo je u subotu da su nakon prijave da je pronađeno beživotno žensko tijelo izašli na teren i obavili uviđaj kojim je rukovodio tužilac Kantonalnog tužilaštva.

 

Utvrđeno je da je stradala ženska osoba, rođena 1994. godine. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela – naveli su u saopštenju.

 

Nezvanično, ispitano je desetak osoba, nakon čega su istražitelji kao glavnog osumnjičenog identifikovali Edvina. Mediji su prenijeli da ima dva pištolja, za koje navodno ima dozvole.

 

Uhapšen i cimer

 

Edvin A. je zajedno sa cimerom Damirom G. (40) iz Velike Kladuše živio na Ilidži.

 

Njih dvojica su, zajedno sa Sumejom, bili u kafani na Ilidži. Edvin je cimera odvezao u stan, a sa stradalom otišao u kafanu u naselje Stup – kazao je izvor. Prema njegovim riječima, policija je prilikom pretresa stana u kome su njih dvojica živjeli pronašla narkotike i uhapsila Damira za kojim je već bila raspisana potjernica zbog droge.

NOVI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA U SARAJEVU: NAKON ŠTO JE UBIO SUMEJU, MUŠKARAC SE VRATIO U KAFANU

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-