VASKOVIĆ UDARA NAJŽEŠĆE DO SAD: „Vrećo mora biti uklonjen iz pravosuđa: vlasti Francuske potvrdile da je lažirao u sudu u Gradišci; Milan Tegeltija čini sve da ga…

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti…

 

 

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

 

1.

Dalibor Vrećo, zločinac-tužilac, morao bi biti razriješen dužnosti tužioca i istjeran iz pravosuđa BiH, jer su iz Francuske stigli dokumenti koji potvrđuju da je Vrećo lažirao optuženog u “slučaju Naerac”.

 

2.

Potvrđeno mi je to iz diplomatskih krugova, a pismo državnih organa Francuske nalazi se u Visokom sudskom i tužilačkom savjetu i njime se potvrđuje da je Naerac bio u ekstradicionom pritvoru u tamošnjem gradiću Versaju u isto vrijeme kada mu je suđeno u sudu u Gradišci.

 

 

Sud u Gradišci

 

3.

Sudija je bio Branislav Maletić, koji bi, takođe, kao i Vrećo, morao i krivčno odgovarati za ovo nedjelo, jer su obojica počinili zločin.

 

4.

Bilokacija je mogućnost da čovek bude na dva različita mesta u isto vreme. U rimokatoličkoj crkvi postoji fenomen bilokacije. Razni sveci kao Sveti Antun Padovanski, Sveti Josif Kupertinski i Sveti Padre Pio su mogli biti na dva mesta u isto vreme. Kaže se, da im je želja za dobra dela bila toliko velika, da su mogli biti u isto vreme na dva mesta. Tako je naprimer i dominikanac, Martin de Pores obavljao svoje dužnosti u samostanu, dok se u isto vreme brinuo o bolesnima u bolnici.

 

5.

Očito je da je Vrećo pokušao “fenomen Bilokacije” primijeniti na Naercu, ali narečeni nije ni Sveti Antun, ni Sveti Josif, još manje Sveti Padre Pio ili Martin de Pores, pa se nije ni mogao nalaziti istovremeno na dva različita mjesta u isto vrijeme – u ekstradicionom pritvoru u Versaju i sudu u Gradišci!!!

 

Presuda lažiranom Naercu

 

6.

Koliko duboko je Vrećo, zajedno sa sudijom Maletićem, zagazio u kriminal svjedoči i podatak da je NN lice, koje je Vrećo doveo na suđenje (24.04.2017.) kao zamjenu za Naerca, čak dalo izjavu, prihvatilo nagodbu i dobilo šest mjeseci pritvora. To je za direktnu posljedicu imalo puštanje Naerca iz ekstradicionog pritvora u Versaju.

 

7.

Uputio sam nedavno pitanja Aleni Kurspahić, Glavnom disciplinskom tužiocu, u vezi sa slučajem Vrećo i dobio maliciozan odgovor koji glasi:

 

“UDT je, po službenoj dužnosti, a osnovom medijskih objava, otvorio predmet u vezi sa navodima iz Vašeg upita.

 

Kako je u toku istraga pred ovim Uredom, a koja obuhvata i radnje međunarodnu pravnu pomoć, što znatno utiče na dinamiku postupanja, u skladu sa članom 70. i 71. Zakona o VSTV- BiH, Ured za sada ne može dati više informacija”.

 

 

8.

Sada UDT ima jasne i precizne odgovore dobijene putem “međunarodne pravne pomoći” i može brzo reagovati i, konačno, tužioca kriminalca udaljiti iz pravosuđa.

 

9.

Međutim, nije sve ni na Uredu disciplinskog tužioca, već je i do VSTS, čiji je predsjednik Milan Potkovani Tegeltija, koji štiti Vreću, po nalogu Dragana Lukača.

 

10.

Vreću štiti i Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i drugih oblika kriminala, iako se može, s punim pravom, ustvrditi da Posebno odjeljenje služi za skrivanje kriminala.

 

Miodrag Bajić

 

11.

Biće zaista interesantno posmatrati i pratiti kako će Tegeltija, Bajić i Lukač pokušati zaštiti Vreću od istjerivanja iz pravosuđa, kao i krivične odgovornosti, jer je, za njihov račun, godinu i po vršio sve moguće opstrukcije u predmetu teškog ubistva Davida Dragičevića, kako bi zaštitio Naručioce Ubistva, Ubice, među kojima su i pojedini pripadnici policije, kao i njihove saradnike.

 

12.

Uklanjanje Vreće i postavljenje novog, nekorumpiranog tužioca, moglo bi slučaj ubistva Davida konačno da pomjeri sa mrtve tačke u kojoj su ga držali i drže narečeni.

 

Milan Potkovani Tegeltija

 

13.

Neće više biti dovoljno da Vrećo opstruiše predmet, a da Tegeltija djeluje kao bot, uz sadejstvo sa Lukačevim i Bajićevim botovima, i na društvenim mrežama teško, ogavno, odvratno, bolesno… vrijeđa i Ubijenog Davida, kao i one koji zahtijevaju istinu o ubicama i njihovo kažnjavanje.

 

David Dragičević (18.03. otet, mučen i ubijen;

 

Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018.)

 

Posebno su ogavni Lukačevi botovi o čemu sam nedavno pisao, što i ne čudi, jer iza njih stoji Individua koja je, naredila Hunti, pojačanoj batinašima dovedenim sa strane, da nemilosrdno pregazi goloruki narod 25. i 29.12. prošl godine u Banjaluci; Građane, koji su tražili istinu o ubistvu Davida i kažnjavanje odgovornih.

 

14.

David Dragičević otet je u ranim jutarnjim časovima 18.03.2018., potom mučen i ubijen, a njegovo tijelo nađeno je 24.03.2018. na ušću Crkvene u Vrbas. Ubistvo je javno pokušao prikriti Darko Ilić, zajedno sa patologom Željkom Karanom, na pres konferenciji 26.03.2018., iznoseći brojne laži i neistine o žrtvi likvidacije. Kasnije je to činio i Lukač, a nikada niko od njih nije odgovarao za obmanjivanje i laganje javnosti.

 

Kriminalni pres MUP RS

 

15.

Tegeltija će učiniti sve da zaštiti Vreću, a sama činjenica da su optužujući dokumenti iz Francuske stigli poodavno, ali da nisu još uvijek efektuirani u istrazi protiv Vreće, svjedoči da šef Pravosudne mafije i VSTS razvlači taj predmet.

 

16.

Bilokacija Vreće čini se kao sasvim dobar pokušaj za Tegeltiju, čije botovske “komentare” arhiviram i objaviću ih kao sabrana nedjela tog Šljama.

 

Pogledajte video:

 

 

(1234)

VASKOVIĆ UDARA NAJŽEŠĆE DO SAD: „Vrećo mora biti uklonjen iz pravosuđa: vlasti Francuske potvrdile da je lažirao u sudu u Gradišci; Milan Tegeltija čini sve da ga…

About The Author
-