AMERIČKI AMBASADOR U SRBIJI CHRISTOPHER HILL SE ZALAŽE ZA RIO TINTO: “To nije samo običan rudarski projekat, jer će imati veze sa modernom ekonomijom”

On je rekao kako pokušava da o tom pitanju sarađuje sa Vladom Srbije i da se SAD trude da podrže Rio Tinto, koji je dijelom, iako ne u potpunosti, američka kompanija

 

 

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Christopher Hill izjavio je da Rio Tinto nije samo običan rudarski projekat jer će imati veze sa modernom ekonomijom i rekao kako pokušava da o tom pitanju sarađuje sa Vladom Srbijei da se SAD trude da podrže Rio Tinto, koji je dijelom, iako ne u potpunosti, američka kompanija.

 

 

– Mislim da je za Rio Tinto važno da lјudi shvate da ovo nije samo rudarski projekat. Ovo nije samo projekat u kome se nešto vadi iz zemlјe i izvozi dalje. Ovo je projekat koji će imati veze sa modernom ekonomijom.

 

 

Na kraju će se litijum koji se izvadi iz zemlјe koristiti za proizvodnju baterija koje će se ugrađivati u električna vozila, rekao je Hill u intervjuu portalu Glas Šumadije, prenosi Kurir.rs.

 

 

On je rekao kako pokušava da o tom pitanju sarađuje sa Vladom Srbije i da se SAD trude da podrže Rio Tinto, koji je dijelom, iako ne u potpunosti, američka kompanija.

 

 

– Mislim da je veoma važno da svi koji su uklјučeni u ovaj projekat moraju da poštuju životnu sredinu, a to je pravilo broj jedan, rekao je Hill.

 

 

Ambasador je istakao da “treba da se potrudimo da ukažemo građanima na potrebu da ih ovaj projekat poveže sa zelenom agendom, zelenom ekonomijom jer tu pripadaju”.

 

 

Hill je ocijenio da je to veoma složeno pitanje kojim treba da se bave lјudi koji žive na ovim prostorima.

 

 

– Siguran sam da će sve biti u redu ako svi rade zajedno i imaju na umu potrebe u budućnosti, zaključio je Hill.

 

 

 

(Kurir.rs)

(45)

AMERIČKI AMBASADOR U SRBIJI CHRISTOPHER HILL SE ZALAŽE ZA RIO TINTO: “To nije samo običan rudarski projekat, jer će imati veze sa modernom ekonomijom”

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-