ZLOČINAC PONIZIO DODIKA: Žestok odgovor na poziv da se uhapsi u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je u petak kako će policija tog entiteta uhititi Branimira Glavaša ako ga zatekne na svom teritoriju i poduzeti mjere kako bi ga se što prije izručilo Hrvatskoj.

 

 

Odgovor je brzo stigao.

 

 

“Nadležne institucije u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i na razini BiH moraju hitno reagirati i pronaći način da Glavaš bude vraćen u Hrvatsku”, izjavio je Dodik komentirajući činjenicu da je Glavaš osobno ranije ovog tjedna objavio na jednoj društvenoj mreži kako je stigao u BiH jer ne želi više niti jedan dan biti u zatvoru.

 

 

Tu nije stao.

 

 

“On je jasno napisao i otkrio lokaciju gdje se nalazi i nitko ne reagira. Počinitelj zločina nad Srbima osjeća se sigurno na prostoru BiH, to je nečuveno”, kazao je Dodik kako ga citiraju lokalni mediji.

 

 

Glavaš žestoko odgovorio Dodiku i poručio mu: 'Seljačino glupa. Gde ćeš ti  da bežiš, kod Vučića?' - Dnevno.baDnevno.ba

 

 

Na reakciju nije trebalo dugo čekati. Glavaš se oglasio na Facebooku portala Direktno u komentarima ispod navedene vijesti.

 

 

“Seljačino glupa. Gde ćeš ti da bežiš kada te SAD nagazi? Kod Vučića?”, napisao je Glavaš.

 

 

Gdje se nalazi?

 

Glavaš tvrdi kako boravi u Drinovcima pokraj Gruda, no to za sada nije potvrdila niti jedna policija agencija u BiH iako je ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio kako je zatražio istragu i utvrđivanje činjenica o tome gdje je i kada Glavaš prešao granicu i gdje se točno nalazi.

 

 

Glavaš je u ponovljenom suđenju pred Županijskim sudom u Zagrebu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora po optužnici u slučajevima poznatim pod nazivom “Garaža” i “Selotejp”.

 

 

Proglašen je krivim za zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991., a upravo ta činjenica Dodiku je bila povod na burnu reakciju zbog Glavaševa ponovljenog bijega u BiH.

 

 

Dodik Glavašu prijeti uhićenjem - Index.hr

 

(Ljudski.ba)

(959)

ZLOČINAC PONIZIO DODIKA: Žestok odgovor na poziv da se uhapsi u BiH

About The Author
-