OGLASIO SE O HAPŠENJU U SARAJEVU: Špirić hvali OSA-u i kaže da to potvrđuje da u BiH “postoji radikalni islamistički pokret”

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprečavanja terorizma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom…

 

 

 

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić ocijenio je da jutrošnje hapšenje  Adnana Ćatića na Aerodromu Sarajevo potvrđuje da predstavnici Republike Srpske nisu bez argumenata potencirali postojanje ovog problema u BiH, te da rad i saradanja institucija za sprovođenje zakona daju rezultate.

 

 

– Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i sigurnosnih agencija – istakao je Špirić.

 

 

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprečavanja terorizma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

 

 

– Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OSA-e problem su bili srpski profesori i nekakav ‘maligni ruski uticaj’. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj – rekao je Špirić, prenosi RTRS.

 

 

 

Nikola Špirić - Foto: RTRS

 

 

 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, potvrdio je za Radio Republike Srpske da je na međunarodnom aerodromu u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, povratnik sa sirijskog ratišta.

 

 

– Riječ je o povratniku sa ratišta i to još jednom govori koliko je tačan i koristan stav koji sam kao ministar bezbjednosti zauzeo da se niko u BiH ne može vratiti bez detaljnih bezbjednosnih provjera i da moramo nakon provjera vršiti nad istim pojačan nadzor, jer prioritetni zadatak mene kao ministra, a i svih službi, jeste bezbjednost naše djece – rekao je Nešić.

 

 

Nešić je naglasio da od nadležnih službi očekuje nastavak rada na ovakvim predmetima.

 

 

Podsjećamo, Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu danas su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo slobode lišili jedno lice.

 

 

 

Nenad Nešić - Foto: RTRS

 

(SB)

(227)

OGLASIO SE O HAPŠENJU U SARAJEVU: Špirić hvali OSA-u i kaže da to potvrđuje da u BiH “postoji radikalni islamistički pokret”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-