ŽENI PUKLA GUMA NA AMERIČKOJ ULICI: Evo kako su joj pomagali kad je nosila maramu, a kako bez nje…

U eksperimentu, koji je osmiislila američka TV stanica, žena pokušava promijeniti gumu i sasvim je jasno da joj je potreba pomoć.

 

 

Međutim, cilj eksperimenta nije provjeriti hoće li neko pomoći ženi, nego hoće li slučajni prolaznici pomoći i ženi koja nosi maramu. Za vrijeme eksperimenta, jedno vrijeme žena je obučena u kožnu jaknu, a drugo vrijeme nosi maramu koji pokriva njenu kosu.

 

Obučena u zapadnjačku odjeću, žena privlači pažnju muškaraca i mnogi si voljni da pomognu. Kada se presvuče, čini se da je niko ne vidi i da će ostati prepuštena sama sebi.

 

Ipak, nakon nekog vremena, prilazi joj muškarac, koji za sebe kaže da je američki musliman. Ispričao je da je rodom iz Palestine i da njegova žena nosi hidžab, ali da je nakon 1109. zbog hidžaba slušala neprimjerene komentare. Nije ogorčen, ali kaže da se nada da će se to jednog dana promijeniti.

 

Ipak, ovaj muškarac nije bio jedini koji se zaustavio kako bi pomogao ženi sa hidžabom. Kako je vrijeme odmicalo, zaustavljali su se ljudi različitog porijekla kako bi pomogli ženi u nevolji. Čak se zaustavio i jedan 80-godišnjak koji je hodao uz pomoć štapa.

 

Pogledajte šta se dešavalo na ulici u New Jerseyu. Iako se govori na engleskom jeziku, vjerujemo da i oni koji aktivno ne govore ovaj jezik neće imati problema da prate bit radnje.

 

 

 

 

 

Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)

Piše: doznajemo.com

(1470)

ŽENI PUKLA GUMA NA AMERIČKOJ ULICI: Evo kako su joj pomagali kad je nosila maramu, a kako bez nje…

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-