12 istina o filmu ‘Zgodna žena’ za koje niste znali: Sve je moglo biti drugačije…

Film je prvotno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Angelesu, a Vivien je trebala biti ovisnica o drogama.

 

 

Prije 26 godina premijerno je prikazan legendarni film ‘Zgodna žena’ koji je Juliju Roberts lansirao među zvijezde i učvrstio poziciju Richarda Gerea kao vodećeg holivudskog šarmera.
U nastavku pročitajte zanimljivosti vezane uz film koje (možda) ne znate.

 

1. Film se trebao zvati ‘3 tisuće dolara’ po svoti novca koju je Edward trebao isplatiti Vivian na kraju njihovom druženja.

 

2. Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivian bile suSandra Bullock, Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis pa čak i Madonna.

 

3. Na slavnom filmskom posteru zapravo nije Julia Roberts. Točnije, glava Julie Roberts spojena je s tijelom njezine dublerice Shelly Michelle. Na posteru Richard Gere ima crnu kosu iako je u filmu sjedokos.

 

4. Film je prvotno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Angelesu, a Vivien je trebala biti ovisnica o drogama. Na kraju filma Edward ju je trebao otjerati iz svog života, a ona bi s novcem koji je zaradila otišla u Disneyland.

 

5. U slavnom hotelu ‘Beverly Wilshire’ svi mogu iskusiti kako je izgledao život Vivian i Edwarda za ‘samo’ 100 tisuća dolara. Paket uključuje boravak u penthouseu i kupovinu na Rodeo Driveu.

 

6. Ogrlica koju Edward posuđuje Vivian vrijedila je 250 tisuća dolara i zbog toga je na setu imala svog osobnog čuvara.

 

7. Legendarna crvena haljina u kojoj Vivian odlazi gledati operu trebala je biti crna. Kostimografkinja Marilyn Vance ‘svađala’ se s filmskim studijem oko haljine i nakon nekoliko testnih snimanja u haljinama različitih boja pobijedila je – crvena.

 

 

8. Ulogu Edwarda odbio je Sylvester Stallone, a među glumcima koji su se najtecali za ulogu nalazili su se John Travolta, Christopher Reeve, Denzel Washington i Daniel Day-Lewis.

 

9. Richard Gere u početku je mislio da je lik Edwarda užasno dosadan. Bio je to jedan smiješan mali scenarij, rekao je.

 

10. U sceni u kojoj se Julia Roberts smije kada gleda crno-bijelu komediju na televiziji redatelj Garry Marshall ju je škakljao po nogama kako bi joj namamio osmijeh na lice.

 

11. Julia je bila jako nervozna tijekom snimanja scena seksa i u jednom trenutku zbog toga je dobila osip.

 

12. Richard Gere uistinu je svirao klavir u filmu i sam je komponirao glazbu koju svira.

(179)

12 istina o filmu ‘Zgodna žena’ za koje niste znali: Sve je moglo biti drugačije…

| Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-