ŽELJKA CVIJANOVIĆ ZAPRIJETILA IZ DOBOJA: “Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave…”

(…) da nas maltretiraju.

 

 

Na skup u Doboju stigli su članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, protparol SNSD Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te zastupnici u PSBiH i NSRS. SNSD ima jaku infrastrukturu u Doboju pa ne čudi što je na skupu više hiljada pristalica. S protesta je poručeno: “Ovdje se Dodik pita.”

 

 

Radovan Kovačević, portparol SNSD-a kazao je kako mu je drago da se na potpuno miran i kutluran način protestuju u RS, za razliku od Sarajeva gdje “ni 30 Srba nije moglo dobiti dozvolu da iskaže mišljenje”.

 

 

Naveo je kako je ovo “progon Srba”.

 

 

“Ne zaboravljamo da je u BiH došao stranac koji nema legitimite i podiže optužnice protiv predsjednika RS i direktora Službenog glasnika RS jer rade svoj posao i ne odustaju da po stranom diktatu dignu ruke od RS nego odlučno, dostojanstveno štite interese RS”, rekao je Kovačević.

 

 

Poručio je kako “granica postoji”, prenosi N1.

 

 

Cvijanovićka je istakla kako je ponosna što se narod okupio “jer zna da treba da brani institucije RS i RS”.

 

 

“Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave da nas maltretiraju, a maltertiraju nas ona kada ne dozovljavaju da Skupština i predsjednik obavljaju svoj posao. Predsjednik RS sada treba da odgovara za nepostojeće krivično djelo koje je kreirao neposotjeći visoki predstavnik. Dosta nam je više te nepravde s kojom živimo sve godine”, rekla je Cvijanović.

 

 

Navela je kako je sigurna da će “RS pobijediti”.

 

 

 

 

Protesti podrške Miloradu Dodiku na nekoliko lokacija doživjeli su fijasko.

 

 

U Istočnom Sarajevu se okupilo nekoliko stotina građana uprkos spektakularnim najavama. Iako je bilo najavljeno da će se ispred Suda i Tužilaštva BiH okupiti 8.000 građana, broj ljudi koji su se pojavili u Istočnom Sarajevu je bio puno, puno manji.

 

 

Na protestu su se mogle vidjeti zastave sa likom ruskog predsjednika Vladimira Putina, a građani su tražili “pravdu” za Milorada Dodika, nakon što je podignuta optužnica protiv njega.

 

 

Protest je organiziran i u blizini Doboja, na putu Mostar – Nevesinje i u mjestu Priboj kod Lopara. Kod Doboja se okupilo stotinjak građana, dok je u istočnoj Hercegovini i pod Majevicom se skupilo nekoliko desetina građana, prenosi Dnevni avaz.

 

 

Zahtjev za održavanjem protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH je odbio MUP KS.

 

 

(SB)

(2285)

ŽELJKA CVIJANOVIĆ ZAPRIJETILA IZ DOBOJA: “Ovo je samo generalna proba za ono što može da uslijedi ukoliko nastave…”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-