TRAGEDIJA ZAVILA BREZU U CRNO Neutješna majka poginulog rudara: Kako ću dalje bez svog Adnana

Adnan Kovačević (37), rudar jame „Sretno“ Rudnika mrkog uglja u Brezi, poginuo je jučer dok je radio na transporteru, a scene na mjestu tragedije bile su užasavajuće. Kako nam pričaju vidno šokirani brezanski rudari, transporter je smrskao mladića.

 

 

Ferid Osmanović, glavni federalni rudarski inspektor kazao je da se nesreća dogodila između dva transportera.

 

– Nastavit ćemo  istragu  – pojasnio je Osmanović.

 

Ispred porodične kuće nesretno stradalog komorata u mjestu Borak kod Breze  zatekli smo šokiranu porodicu i komšije, koji su pokušavali tješiti bolom shrvanu majku Fatimu.

 

– Nešto ga je vuklo u Rudnik. Na kraju mu je bio i sevep smrti. Od Rudnika nas je sve hranio,  samohrani je otac. Ostade dijete šesti razred iza njega… Kako ću ja dalje bez svog Adnana, nikad mrava nije zgazio, što njemu da se to baš desi? Neću ja ovo  preživjeti…– plačući je govorila.

 

Amir Kadrić, član Sindikata Rudnika Breza, prvi je saopćio porodici  da su izgubili sina.

 

–  Prvo sam rekao da je teže stradao i da su male šanse da preživi. Oni su već bili van sebe. Onda sam rekao njegovoj majci, Fatima, moje lice ćeš zapamtiti dok si živa. Nažalost, moram ti reći da ti je sin poginuo – govori vidno potresen Kadrić.

 

Prije dvije godine u Rudniku Breza dogodila se identična tragedija, kad je stradao 26-godišnji rudar, koji je, također, radio na transporteru.

 

Posebno mu teško pada što su iza Adnana ostali sin, bolesna sestra i roditelji.

 

screen-shot-09-27-19-at-04-15-pm

 

–  Jedva smo smirili njegovu majku, koja je, nakon vijesti o smrti sina, otrčala u garažu da se objesi- govori Kadrić.

 

Tijelo stradalog Kovačevića jučer je  u poslijepodnevnim satima iz kruga Rudnika prevezeno vozilom JKP „Gradska groblja“ Visoko, a još nije poznat termin dženaze.

 

(Izvor: avaz.ba)

(1025)

TRAGEDIJA ZAVILA BREZU U CRNO Neutješna majka poginulog rudara: Kako ću dalje bez svog Adnana

About The Author
-