S(N)EBIJA OPET ŽARI I PALI: Nakon preuzimanja UKCS, Sebija Izetbegović ima želje i u novom zakonu o zdravstvu u FBiH

Supruga bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, dr. Sebija Izetbegović, nakon što je izabrana za direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu krenula je i u izmjene i dopune zakona o zdravstvenoj zaštiti u Federaciji, uz pomoć nekoliko kadrova SDA koji su na visokim pozicjama u Parlamentu FBiH, piše agencija Patria.

 

 

Sastanak sa dr. Izetbegović danas su na UKCS održali sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda PFBiH Osman Ćatić i potpredsjednik Doma naroda PFBiH Jasenko Tufekčić, sve trojica iz SDA. Zanimljivo je da niko od nih nema ni formalno znanje iz oblasti zdravstva.

 

Sam Tufekčić novinarima je priznao da je dr. Izetbegović iznijela zahtjeve koji bi se trebali naći u izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenoj zaštiti. Nije poznato koje je to želje dr. Izetbegović iznijela.

 

Dr. Sebija izetbegović je za direktoricu najveće bolnice u Sarajevu izabrana prije nekoliko sedmica, uz pomoć politike i utjecaja supruga Bakira Izetbegovića. Na konkursu za direktora UKCS-a bila je jedini kandidat. Niko od ljekara nije smio konkurisati za ovu poziciju. Prije izbora za direktoricu UKCS-a bila je na čelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” koju je svojim odlaskom planirala ugasiti, ali je pod pritiskom javnosti odustala od te zamisli.

 

Predsjednik Upravnog odbora Ljekarske komore KS dr. Dragan Stevanović rekao je Patriji da Komoru još niko nije kontaktirao kada je riječ o izmjenama i dopunama zakona o zdravstvenoj zaštiti u FBiH. Rekao je da Komora svakako ima svoje prijedloge, te da se nada da izmjene zakona o zdravstvenoj zaštiti u Federaciji BiH ipak neće proći bez njih.

(19)

S(N)EBIJA OPET ŽARI I PALI: Nakon preuzimanja UKCS, Sebija Izetbegović ima želje i u novom zakonu o zdravstvu u FBiH

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider |
About The Author
-