Skromno bošnjački: Bakir nije rastao u svili i kadifi, ali zato sada ima vile i milione (FOTO)

Nijedan od kandidata (za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH op.a.) nije rastao u svili i kadifi. To je bilo mjesto rezervisano za djecu komunističkih funkcionera, izjavio je između ostaloga Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA u intervjuu za “Oslobođenje”. 

 

 

I istina. Nije odrastao u svili i kadifi. Ali zato je sada itekako umotan u svilu i kadifu. I živi što bi naš narod rekao “begovski”. Nedavno je poručio i da građani BiH uopće ne žive loše, što očiglednog upućuje na činjenicu da dodira sa stvarnošću i siromaštvom koje hara zemljom, odavno nema.

Za neuke, koji mu vjeruju (ako ima još takvih) Izetbegović mlađi ima samo polovinu stana koji dijeli sa ženom i polovan automobil.

Patetičnom pričom o teškom odrastanju i neimaštini, jer je bio sin političkog disidenta, pokušava se približiti običnom čovjeku, pridobiti glasove birača za sebe.

Ne samo time kako je on skroman insan, već i porukama izrečenim u ovom intervjuu da će SDA ponuditi Alijin put, opet “udarajući” na emocije Bošnjaka kroz stihove pjesme “ja bih svjetlo zvao mrakom da te nije Alija”.

 

 

Ne treba sporiti zasluge koje SDA, a posebice njeni određeni kadrovi, ima u ratnom i poratnom periodu kad je riječ o Bošnjacima i državi BiH. Ogromna je zasluga i uloga Alije Izetbegovića. Ali, ako Sin nema ponuditi ništa novoga ovoj zemlji i ovom narodu osim onoga što je njegov otac radio i uradio, i kititi se samo njegovim političkim uspjesima, onda je bolje na prvom mjestu za državu Bosnu i Hercegovinu da se povuče iz političkog života.

U svakom slučaju, Bakirov svaki istup u medijima pokaže da nije dorastao ne samo za poziciju prvog čovjeka SDA koju priželjkuje već godina, već i državničku poziciju. Ono čime se on hvali da je učinio za Bošnjake tokom proteklog četverogodišnjeg mandata bolje je da i nije spominjao.

 

 

Jer sva pomoć Turske, bilo preko TIKA-e ili kreditnih linija ( lijepo nas zadužuje da vraćamo novac) ne dolazi zato što je Bakir sposoban. On obilato iskorištava veze na relaciji BiH-Turska koje je prvi izgradio Haris Silajdžić, a potom ih preuzeo Alija Izetbegović. Bakir se samo nastavio kititi tuđim perjem i do iznemoglosti koristiti svoje prezime i hvaliti se onim što je njegov otac uradio za Bošnjake i BiH.

A ako već govorimo o Bakirovim zaslugama i uspjesima. onda se mora spomenuti da je to svakako vila na Poljinama, skupocjeni Mercedes koji vozi njegova supruga Sebija, dionice, talovi, provizije….. i nešto što nigdje se nikada nije dogodilo u bilo kojoj demokratskoj državi.

Da supruga predsjednika države, tokom njegovom mandata napreduje u karijeri (ne svojim zaslugama) i da je on imenuje za direktoricu ni manje ni više nego javne zdravstvene ustanove. Takav presedan nigdje se još nije desio.

 

seka-auto

Sebija Izetbegović u luksuznom terencu

 

(315)

Skromno bošnjački: Bakir nije rastao u svili i kadifi, ali zato sada ima vile i milione (FOTO)

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider |
About The Author
-