ZOVKO GOVORI ŠTA ČOVIĆ MISLI: Najbolje je rješenje BiH s tri građanske jedinice!

Evropski parlament predložio je srednji put između unitarnog koji traže Izetbegović, te onoga separatističkog, koji bi eventualno mogao tražiti Dodik, navela je HDZ-ova europarlementarka Željana Zovko u izjavi za hrvatski Tportal.

 

 

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko, kadar HDZ-a BiH, poručila je da je put centralizma koji je odabrala deklaracija SDA protivan riječi i duhu rezolucija Europskog parlamenta, koji se dvotrećinski izjasnio protiv centralizacije.

 

Europski parlament predložio je srednji put između unitarnog koji traže Izetbegović, Komšić i Nikšić te onoga separatističkog, koji bi eventualno mogao tražiti Dodik, navela je Zovko.

 

 

Europski parlament, istaknula je, u svojim rezolucijama predložio je federalizaciju na primjeru europskih modela, gdje su zaštićeni prava i volja svake zajednice. Belgijski, švicarski i slični modeli trebaju im biti uzor.

 

‘Ako gospoda Izetbegović, Komšić i Nikšić zaista žele civilno društvo po američkom modelu, jedan čovjek – jedan glas, onda im je bolje da predlože rješenje s tri građanske jedinice te da se pripreme za redistricting.

 

 

To je praksa u SAD-u kako osigurati ravnopravnu zastupljenost te zaštitu manjina i etničkih zajednica’, poručila je hrvatska eurozastupnica za Tportal.

(214)

ZOVKO GOVORI ŠTA ČOVIĆ MISLI: Najbolje je rješenje BiH s tri građanske jedinice!

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-