Vojnik OS BiH ŠOKIRAO OBJAVOM: Evo kako Bošnjačkim vojnicima podvaljuju SVINJSKO MESO!

Jesu li pripadnicima Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine koji su nedavno učestvovali na vojnoj vježbi na poligonu Manjača dijeljeni proizvodi u kojima ima svinjetine?

 

vojska

 

Na to pitanje tek će stići odgovor, jer Ministarstvo odbrane BiH, na zahtjev novinara, provjerava navode.

 

 

Srbijanski proizvod

 

Naime, Avazu se početkom sedmice javio pripadnik OSBiH, koji nam je ustvrdio da su vojnici i učesnici vježbe na Manjači dobivali paštete firme „Zmajevac“ iz Srbije.

 

– Pisalo je na paštetama da su juneće. Nismo znali o čemu se radi. Nismo, zapravo, slutili da će nam se ponovo dati proizvodi u kojima je nedavno otkrivena svinjetina. Puno je muslimana vjernika bilo na vježbi. Nije nam ponuđen izbor, niti mogućnost da biramo šta ćemo jesti – kaže naš sagovornik, koji nam je i dostavio fotografiju paštete.

 

pasteta

 

Iz Ministarstva odbrane, pak, tvrde da su u julu ove godine izvršili zamjenu cjelokupne količine proizvoda „pašteta juneća“ proizvođača „Zmajevac“ iz Srbije proizvodom „pašteta juneća“ proizvođača „Akova impeks“ d.o.o Sarajevo, BiH.

 

– Što se tiče fotografije koju ste nam dostavili, Ministarstvo odbrane nije u mogućnosti komentirati navedenu fotografiju dok se ne dokaže njena autentičnost – navedeno je u odgovoru.

 

 

Lažirana deklaracija

 

U novembru prošle godine izbila je velika afera nakon što je otkriveno da su dva dobavljača s kojima je MOBiH sklopio ugovore o snabdijevanju konzerviranih obroka s junećim mesom lažirali deklaracije.

 

 

Laboratorijske analize pokazale su da je u tim proizvodima utvrđeno i postojanje svinjskog proteina.

 

Slučaj je završen bez podnošenja prijava. Nije utvrđeno ko je odgovoran za ovaj propust.

 

Izvor: avaz.ba

Vojnik OS BiH ŠOKIRAO OBJAVOM: Evo kako Bošnjačkim vojnicima podvaljuju SVINJSKO MESO!

About The Author
-