SIPA u Sarajevu uhapsila tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su, u nastavku akcija “Coral” i “Tango”, na području Sarajeva uhapsili tri osobe.

Slobode su lišene osobe inicijala N. Č. (1982) i D. K. (1949) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom porezna utaja (KZ FBiH) pružajući knjigovodstvene i informatičke usluge privrednom društvu “Holiday Resort d.o.o. Sarajevo” i osoba inicijala S. F. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo navođenje na prostituciju (KZ FBiH).

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, akcije “Coral“ i „Tango“ započete su 8. 10. 2015. godine kada su pretreseni objekti na deset lokacija na području Sarajeva i slobode lišeno 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima porezna utaja, ugrožavanje sigurnosti, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa, organiziranje otpora i navođenje na prostituciju.

Osobe lišene slobode u današnjoj akciji privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

(24)

SIPA u Sarajevu uhapsila tri osobe

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-