Nastavlja se teror revizora GRAS-a: Putnicima nisu dozvolili da napuste tramvaj, a onda i nasrnuli na njih

Pritužbe na račun javnog gradskog prijevoza u Sarajevu, a posebno na neprimjereno ponašanje revizora traju već duže vrijeme.  

 

S obzirom na to da je vrijeme Sarajevo Film Festivala, u našem gradu se nalazi veliki broj turista koji su došli da uživaju, a jedno od prijevoznih sredstava koje koriste je i tramvaj.

 

Jedan građanin Sarajeva je za Avaz ispričao da se sinoć u tramvaju koji je saobraćao na relaciji Ilidža – Baščaršija na stanici kod Vijećnice odvijala prava drama.

 

– Sinoć oko 20 sati u tramvaju u kojem su bili migranti i turisti, na stanici kod Vijećnice, vozač je otvorio samo prva vrata, a zatim je ušlo nekoliko revizora koji su počeli kontrolirati putnike. Bukvalno su svima rekli “nemojte se mrdati”, rekli su vozaču da zatvori vrata i, naravno, tražili karte na pregled – kaže on.

 

Istakao je da su revizori odmah počeli s pisanjem kazni svima onima koji nisu imali kartu.

 

– Nisu nam dali ni mogućnost da uzmemo kartu, kao što to obično radi većina revizora. Cijeli prvi red tramvaja je kažnjen, a to su prvo bili migranti, a kasnije i turisti. Turisti su bili neprijatno iznenađeni jer im je bio zabranjen izlazak iz tramvaja na stajalištu. Bilo je i nekoliko migranata kojima su revizori tražili dokumente, a kada su im odgovorili da ih nemaju, revizori su im prijetili policijom – nastavlja dalje sagovornik.

 

Na kraju je dodao da su revizori u jednom trenutku nasrnuli na putnike motorolama koje su imali u rukama i da je situacija bila na rubu incidenta.

 

– Putnici su pušteni iz tramvaja tek kada su svima napisane kazne. Ovo je bila jedna neugodnost, a najviše mi je žao turista i migranata koji su ovo morali doživjeti. Ovo ostavlja ružnu sliku o našem gradu – zaključuje on.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/a)

(589)

Nastavlja se teror revizora GRAS-a: Putnicima nisu dozvolili da napuste tramvaj, a onda i nasrnuli na njih

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-