PREMIJERKA RS SAMA SEBI NE VJERUJE: “U Republici Srpskoj evidentan je broj zaposlenih, a 1. mart nije praznik nego okidač za rat…”!

Da 1. mart za Republiku Srpsku nije praznik, već datum koji je bio okidač za rat, što je stav i naroda i političkih stranaka iz oba bloka, premijerka RS-a Željka Cvijanović izjavila je u emisiji Telering.

 

 

 

 

Kada je riječ o praznicima u BiH, kaže premijerka Republike Srpske, pozicije su jasne, kao što je jasno da o tome u BiH nema jedinstvenog zakona, a ni stava. Komentarišući predavanje odgovora na evropski Upitnik, Cvijanovićeva je rekla da je to za BiH stepenica ka Evropskoj uniji.

 

“To ne znači još ništa u praktičnom smislu zato što, ako govorimo o konkretnom kretanju ka Evropskoj uniji to podrazumijeva mnogo teških stepenica. Ovo je jedna predfaza, rekla bih, koja daje pretpostavke da Evropska komis

 

Premijerka Republike Srpske je istakla i da BiH evropskim putem može brže, uz poštovanje Mehanizma koordinacije i nadležnosti entiteta, i bez eventualnih blokada iz okruženja.

 

Govoreći o privredi, Cvijanovićeva je istakla da Srpskoj kontinuirano rastu prihodi i da su u prva dva mjeseca ove godine viši za 70 miliona, nego u istom periodu prošle godine.

 

“Naša privreda je oživjela i ona je danas u boljem stanju nego što je bila u prethodnom periodu, što je dovelo i do povećanja prihoda. Naravno, tome treba dodati i bolji rad kontrolnih organa i Inspektorata i Poreske uprave”, istakla je Cvijanovićeva.

 

U 2017. godini, kaže premijerka Srpske, evidentiran je najveći broj zaposlenih u istoriji i rekordna pokrivenost uvoza izvozom. Govoreći o zaduženjima, na kojima opozicija najviše zamjera, Cvijanovićeva je istakla da je Srpska uvijek vraćala više sredstava, nego što je povlačila.

 

“Kada pogledamo naš udio duga u BDP-u koliko je bolje nego u periodu kada je opozicija bila na vlasti . Udio duga u BDP-u je tada bio oko 54,6 odsto, a sada govorimo o 40 odsto. Zašto bih ja njima svaki put objašnjavala da mi nismo ni rizično zaduženi, da nam ne prijeti nikakav kolaps i da imamo povećanje prihoda u kontinuitetu?

 

Sve tranše MMF-a koje su oni blokirali, mi smo nadomjestili iz povećanja domaćih prihoda”, kazala je Cvijanovićka.

(1865)

PREMIJERKA RS SAMA SEBI NE VJERUJE: “U Republici Srpskoj evidentan je broj zaposlenih, a 1. mart nije praznik nego okidač za rat…”!

About The Author
-