Sebija Izetbegović, bh. čelična lejdi: Rođena da uvodi red i donosi nafaku!

Profesorica Sebija Izetbegović, novoimenovana direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i supruga Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, ako je suditi po analizama astrologa i psihologa, jedna je od spasonosnih terapija za zdravstvo u Sarajevskom kantonu. Nisu njene ambicije bez pokrića, niti želi karijeru bez pokrića. Njen muž Bakir Izetbegović danas joj je “najveća kočnica” na putu kojeg je zacrtala, a ona samo želi rad, red, disciplinu i poštenje! Pročitajte šta bh. čeličnoj lejdi predviđaju astrolozi i vidovnjaci…

 

Edin Alađuz, astrolog: Ostvarena žena i bez Bakira!

Kalimero: Od kad je zagazio u svijet astrologije, ostavio je iza sebe mnoge čuvene astrologePosmatrajući lik i djelo Sebije Izetbegović na osnovu tarot karata, vidi se gradnja njenog uspjeha korak po korak. Dakle, ništa joj nije došlo na tacni niti palo s neba preko noći.

Kao mlađa je imala velike ambicije koje je, barem većinu, dostigla. Može se reći da je ostvarila svoje planove. Kao osoba je mnogo emotivna ali često zna da izgleda “hladna”. To je naučila kroz život, da povuče ručnu i ne predaje se emocijama.

Mnogo je komunikativna pa mislim da u njenom društvu nikada nije dosadno i sa njom se može o svemu pričati. Za nju ne postoji tema koju će izbjeći. Što se tiče poslovne strane, mnogo je sposobna, od svojih radnih kolega očekuje mnogo, zahtjevna je ali i jako pravedna. Kod nje nema ni po “babu ni po stričevima” .

Ona ima i malu kočnicu u poslu jer je supruga “predsjednika” pa ljudi mogu da je pogrešno dožive i shvate i da joj pripisuju zasluge zbog njega, što u suštini nije tačno, jer ona je ostvarena žena i bez Bakira.

Koliko vidim, Sebija će oporaviti Klinički centar i obezbijediti mnogo sredstava i donacija. Politika poslovanja Kliničkog centra će se od ljeta promijeniti, ali na bolje. Vremenom će se pokazati da sva frka vezana za njeno imenovanje je bila bez potrebe. Ova žena ima jako izraženu crtu poslovnosti i sposobnosti. I svi povoljni aspekti su na njenoj strani.

Astrolog Ljiljana Smiljanić: Zmaj koji “jede žive ljude”!
ljiljana smiljanić
Prva dama ali i prava dama, kao i većina pripadnika znaka Ovan. Ona širi svuda svoju pokretačku  energiju, pokreće ljude oko sebe, mijenja svijet i prilagođava ga potrebama ne samo svojim nego i svoje okoline.

Njoj je samo bitan putokaz u životu, stazu će prokrčiti sama, damski odmjereno  ali odlučno, na prvi pogled čovjek bi pomislio da je ta žena poput naravno većine žena čiji su muževi uspješni, međutim, svako ko to pomisli griješi.

Za Sebiju ipak važi ona da se iza uspješnog muškarca krije uspješna žena. Sebija ima karakter koji bi je u svakoj situaciji životnoj ipak doveo na vrh, sa Bakirom ili bez njega.
Bakir i njegova supruga imaju jako slične karaktere međutim, dok on  stvari mjeri, razmišlja i odmjerava, Sebija je vec donijela odluku, i upravo je to tajna njihovog braka.

Sve dok je među njima korektan odnos pun poštovanja, Bakir može računati na podršku svoje prije svega sposobne i jake žene iako je njen Mars u znaku Ribe koji daje ne tako jaku akciju ali iz iskustva tvrdim da taj Mars u Ribama umije itekako da se pretvori u ajkulu i da zapanji ljude, a naredna godina će pokazati koliko Sebija ima veliko srce za sve one ljude koje sudbina nije mazila.

Moram da kažem da se meni lično kao astrologu, kod nje najviše od svega dopada jedna crta požrtvovanosti i spremnosti da se pomogne svima kojima je pomoć potrebna pa makar i na sopsptvenu štetu. To je raritet kada su bračni parovi iz javnog i političkog života u pitanju, iako je period pun nervoza i stresova iza njih.

Moj savjet kao tumača zvijezda bi bio: Sebija, opusti se. Predstoji ti naporna ali i uspješna godina. Hvataj zalet sada, a od 20 februara moći ćeš nakratko da odahneš.

Bakir će morati da povede jako računa o skandalima  posebno vezanim za tajne veze, a to je zaista nešto što Sebija kojoj je jako važna slika cijele porodice, teško može da oprosti. Inače je Bakir ako smijem tako da kažem, muškarac papučar i plaši se svoje žene koja je nešto poput zmaja koji jede žive ljude. Oni su nekako zamijenili uloge, ona je više muško u njihovoj kući, ali njima to i odgovara. Oboma. Vidim da će on uskoro imati ljubavnicu. Više njih.

Zoran Petrović Šumadinac, ezoterista: Svi konci su u njenim rukama

Sebija alias Seka Izetbegović je jedna jako smjela i hrabra, odlučna osoba, ima jak  karakter što bih ja nazvao muški karakter, a koji veoma malo žena  posjeduje danas. Po mnogim segmentima kao i po energijama,  mogu je porediti  sa čelicnom lejdi – njemačkom kancelarkom Merkelovom. Zašto? I jedna i druga posjeduju tu,  da ne kažem moć već, znanje ili umjeće da svoje principe, stavove i želje ostvare kao i to da  drugome ih predoče ali ne samo da ih druga strana sasluša već i da se umnogome i povinuju njima.

Sebija je vrlo hrabra, motivisana, borbena, ne zna da poklekne i stoga je se mnogi pribojavaju, sklanjaju joj se sa puta iz straha da ne bi postali meta na njenom nišanu. Moram dodati da Sebija  uopšte nije onakva kakvu je javnost vidi i kakvom se ona prikazuje. Imala je jako trnovit put  kroz život, mnoge nepravde su joj nanijete u mlađim danima te je iz toga  izvukla pouku da se mora boriti kako bi istrajala u ovim zlim vremenima kada svako vuče na svoju stranu i svako  zabada nož u leđ  svakome.

Sebija je vrlo pronicljiva osoba sa puno nježnosti i ljubavi u sebi, jako drži do sebe i stabilnosti u porodici i po mojim viđenjima ona je ta koja drži sve konce u rukama i u kući pa i kad je u pitanju  karijera  njenog supruga, ona je ta koja ga podstiče i gura naprijed

Vidovita Lea: Strpljivost je njena vrlina!

Kad je Sebija Izetbegović u pitanju, sve je moguće. Svaki scenario. Trenutno je aktuelna u vezi Kliničkog centra u Sarajevu i Vojne bolnice i to je priča od koje ona neće odustati. Ovo je samo zatišje pred buru, njena osobina je strpljivost i ona neće odustati dok naumljeno ne sprovede u djelo.

Čekaće vječnost ako treba ali će dočekati svojih pet minuta. U suštini, ona nije loša žena, ja je ne vidim takvom, ona samo neopisivo voli moć i položaj, ali, ima kod nje i želje da se u našem zdravstvu uvede malo reda. Malo će joj to teže poći za rukom obzirom kakva situacija vlada već godinama kod nas u državi, ali, ona će zacrtano odraditi, a narod joj ne bi trebao stajati na putu jer će sve što ona učini, imati dobra za pacijente, a to je bit zdravstva zar ne?

Mukadesa Kada Radetinac, duhovni iscjelitelj: Ta žena zna šta radi!

Klinički centar u Sarajevu je bio i ostat će ono što jeste – najbolji. Dolaskom na čelo Sebije Izetbegović, Centar će se samo još dodatno obnoviti i osavremeniti. Neće nam dolaziti strani ljekari da nas uče i ucjenjuju, niti će naši pacijenti odlaziti u inostranstvo da se liječe.

Mi stručnjake imamo, a sada će biti objedinjeni pod jednim krovom.

Sebiju možemo voljeti ili ne voljeti, stvar ličnog izbora ali, ona zna šta hoće i neće raditi na štetu naroda.

Dovoljno je stručna i sposobna, a ima i volje, da zavede red tamo gdje ga sve manje ima. Pacijenti ne smiju ispaštati, njena je deviza i ja je podržavam u misiji da učini sve što može za pacijente.

Astrolog Milan Ristanović
Pravi Spartanac!

Ovan sa Mjesecom u znaku Lava. Veoma  vatrena, preduzimljiva i sujetna osoba. Obožava biti glavna, odlučivati o sudbinama ljudi. I kad objektivno nije uspješna ona to želi predstaviti kao svoj nesumnjivi uspjeh. Voli skupe i vrijedne poklone, po mogućnosti da to bude često, jer tako potvrđuje svoju vrijednost. Vaspitavana je i vaspitava prilično spartanski. Uporna je i ulaže veliku energiju u sve što radi ali je i brzopleta i najviše grešaka radi iz brzopletosti.

Njen zaštitar Mars joj daje snagu, volju, agresiju i velike ambicije. U kriznim situacijama joj ne bi trebalo davati moć odlučivanja jer može zastraniti. Njena boja je žuta, sve nijanse žute, životinje koje joj odgovaraju po karakteru su vuk ili tigar, metal je gvožđe, a broj 9.

 

(aura.ba/arhiva magazina Aura)

(225)

Sebija Izetbegović, bh. čelična lejdi: Rođena da uvodi red i donosi nafaku!

About The Author
-