TJEDNA HEFTARICA: Radončić i Zika virus – na strateškim mjestima njegovi ljudi

Brinete li se imalo za svoju Ustavom i zakonom zajamčenu privatnost, ako poslovanje i funkcioniranje najvećeg telekom operatera nadzire Radončićev stranački i privatni šmeker, mahalaška uhoda, u osnovi dupeuvlačački jebivjetar Čibukčić?! Ja brinem.

 

Piše: SENAD AVDIĆ

 

U općoj medijskoj halabuci, odnosno kakofoniji, koja je uslijedila nakon određivanja jednomjesečnog pritvora Fahrudinu Radončiću, promaklo je mnogo detalja koje je prethodnog dana, obrazlažući zahtjev Tužiteljstva BiH, u Sudu BiH, objelodanio tužitelj Božo Mihajlović pozivajući se na presretnute razgovore.

 

Navodi se, pored ostalog, i SMS korespodencija lidera SBB-a sa stranačkim kolegom Fuadom Čibukčićem, koji ga sa odmora u Dubrovniku informira da je upravo vidio Almira Džuvu, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije, aktuelnog ambasadora BiH pri NATO-u, sa Azrom Sarić, svjedokinjom na suđenju Naseru Kelmendiju u Prištini, partnericom ubijenog Ramiza Delalića Ćele. Radončić nakon toga “ranog upozorenja” zove novinarku “Dnevnog Avaza” Indiru Ćatić i naređuje joj da zove Džuvu i provjeri sa kim je na odmoru. Kada mu navodna novinarka Ćatićka prenese Džuvine riječi da je na moru sa djevojkom Marijanom, Radončić nepovjerljivo promrlja: “Stari udbaški folovi”, ali se ne predaje, nastavlja dalje: “Naći ćemo mi njih, dočekat ćemo ih na granici!”

 

Šta je ovo, osim što je “udruženo zločinačko” zadiranje u privatnost? Klasičan mafijaški metod u borbi za poštovanje zakona tzv. omerte, odnosno zavjere šutnje od strane potencijalnih svjedoka mafijaških zločina (Azre Sarić)!

 

Nego, da vidimo ko je Fuad Čibukčić, Radončićeva uhoda, koja cinkari ljude čak i kada je na odmoru.

 

Riječ je o jednom besprizornom ugursuzu, nalickanom šminkerskom fićfiriću, probisvijetu koji je tokom rata u javni prostor ušao kao nekakav novinar, nakon rata se smucao po “poslovnim krugovima”, posredovao, mešetario, koordinirao. Izvjesno vrijeme se vrtio oko Stranke za BiH, pojavljivao se na prijemima i svečanostima u svojstvu “prve pratilje” Harisa Silajdžića. Zadnjih godina je u prvom safu saradnika lidera Saveza za bolju budućnost, osumnjičenog Radončića, koji ga je krajem godine, koalicijskim kadrovskim ruletom imenovao za v.d.predsjednika Nadzornog odbora “BH Telecoma”.

 

E, sad vi meni recite, brinete li se imalo za svoju Ustavom i zakonom zajamčenu privatnost, ako poslovanje i funkcioniranje najvećeg telekom operatera nadzire Radončićev stranački i privatni šmeker, mahalaška uhoda, u osnovi dupeuvlačački jebivjetar Čibukčić?! Ja brinem.

 

U raspodjeli kadrovskog plijena na državnom nivou Radončić je, pored ostalog, tražio za sebe i čelno mjesto u Državnoj graničnoj službi. Otvorila bi mu se tako mogućnost da legalno, a ne piratski, kako je namjeravao ući u trag Džuvi i njegovoj djevojci, “dočekuje na granici” koga hoće, ali i da propušta koga mu se ćefne. Na državnom nivou za sebe zapikirao i direktorsko mjesto u Agenciji za suzbijanje korupcije.

 

Nije cinizam, nego je istina, da je Radončić od koalicionih partnera (SDA) tražio i da njegovom SBB-u pripadne i direktorsko mjesto u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. E, ta mu je baš pametna, to se zove investiranje u (vlastitu) budućnost! Tako će najbolje prevenirati pogibeljni “ZIKA VIRUS”!

 

 

 

 

 

(Slobodna Bosna)

(89)

TJEDNA HEFTARICA: Radončić i Zika virus – na strateškim mjestima njegovi ljudi

About The Author
-