SBB: Fahrudin Radončić nije član ‘Zelenih beretki’, pozivamo građane da ne izlaze na proteste

Povodom medijskih najava da Zelene Beretke najavljuju okupljanje pred Sudom i Tužilaštvom Bosne i Hercegovine, Savez za bolju budućnost saopćava da Fahrudin Radončić nije član Zelenih Beretki.

“Predsjedništvo SBB-a poziva građane da se ne pridružuju vaninstitucionalnim aktivnostima i prepuste nadležnim pravosudnim institucijama da odluke donose na profesionalan i neovisan način”, navodi se u saopćenju press centra SBB-a.

Podsjećamo da su se povodom odeđivanja pritvora Fahrudinu Radončiću, oglasile i Zelene beretke, te tako odlučile pružiti podršku svom suborcu izlaskom na proteste.

“Fahrudin Radončić je naš suborac i isto bismo učinili za bilo kojeg vojnika, suborca koji je bio u ratu i s nama dijelio sve najgore. Ista sudbina je zadesila nas 1993. godine u akcijama Trebević, jer smo bili zatočeni bez optužbe. Tako da znamo kako to izgleda kada vas politika zarobi, kada ste žrtva političkog progona i političkog procesa”, kazao je ranije za naš portal Muhamed Švrakić, predsjednik Udruženja.

(18)

SBB: Fahrudin Radončić nije član ‘Zelenih beretki’, pozivamo građane da ne izlaze na proteste

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-