POGINUO I SIN NOVINARA ELVIRA BUCALA: U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo život (FOTO)

Troje mrtvih tinejdžera i jedan za čiji život se još uvijek bore doktori bilans je teške automobilske nesreće blizu Leuvena, jučer u ranim jutarnjim satima, prenose mnogi mediji u Belgiji.

 

Među poginulima je i Mak Bucalo, sin Elvira Bucala, dopisnika nekoliko bosanskohercegovačkih medija u posljednjih dvadesetak godina iz Brisela. Vijest se brzo raširila u bh.zajednici u ovoj zemlji pa su mnogi Bosanci i Hercegovci preko društvenih mreža uputili saučešće njegovoj familiji.

 

Nesreća se desila u Aarschotsesteenwegu u naselju Wilsele u 4.20 sati, a u autu su se nalazila četvorica 19-godišnjaka, belgijskih studenata, koji su proslavljali završetak ispita u Leuvenu kada je njihovo vozilo pri velikoj brzini direktno udarilo u kamion.

 

mak1_compressed

 

Vozač ‘Mini Coopera’ je vozio prebrzo pa je slika uništenog vozila bila zastrašujuća, spominje se u prvim novinarskim izvještajima.

 

Ipak, Kurta D'Hooge, vozača auta, niko od familija koji su izgubili sinove ne želi kriviti.

 

– Kurt ili njegova familija nisu krivi i to neće promijeniti ništa u činjenici da naše djece više nema, smatraju familije Jelle Wittemans i Maka Bucala, navodi portal www.hln.be.

 

Mak Bucalo je studirao u ‘LUCA School of Arts’, a pored njega, Elvir Bucalo ima još jednog sina.

 

mak2_compressed

 

 

 

(Doznajemo.com)

(144)

POGINUO I SIN NOVINARA ELVIRA BUCALA: U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo život (FOTO)

| Crna hronika, Foto/Video, Slider, Šokantno |
About The Author
-