POGLEDAJTE SLIKU ALIJE IZETBEGOVIĆA NAKON ŠTO JE 1946 GOD UHAPŠEN ZBOG SLUŽENJA U HITLEROVOJ SS DIVIZIJI

Iako smo objavljivali da je prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović bio u SS Diviziji Hitlerove vojske sada vam predstavljamo i sliku njegovog hapšenja i procesuiranja od strane Jugoslovenskih vlasti po povratku u Jugoslaviju.

 

 

Naime 1946 godine Izetbegović je uhapšen zbog kontrarevolucionarnog djelovanja i napada na ustavni poredak Jugoslavije te učešća u stranoj agresorskoj vojsci za što je ležao 3 godine zatvora.

 

 

Inače i  izbori za predsjednika RBiH 1992 godine bili su izrežirani od strane SDA jer prema broju glasova osvojenih od strane građana BiH Alija Izetbegović nije pobijedio nego je za 50 000 glasova pobijedio Fikret Abdić.

 

Upravo zbog ove prevare i izdaje te postavljanja Alije Izetbegovića za predsjednika RBiH, i pokušaja stavljanja Agrokomerca pod upravu SDA Fikret Abdić se okrenuo osnivanju Autonomne pokrajine Zapadna Bosna i suradnji sa agresorskom srpskom vojskom.  Abdić je ratovao protiv Armije BiH i odgovoran je za logore, mučenja i ubistva hiljada krajišnika zašto je i pravosnažno osuđen kao ratni zločinac.

 

Sada vam predstavljamo sliku još jednog zločinca koji je za nacističku Njemačku učestvovao u ratu protiv cijelog svijeta a između ostalog i borbu protiv partizana i ubijanja svog naroda.

 

(29892)

POGLEDAJTE SLIKU ALIJE IZETBEGOVIĆA NAKON ŠTO JE 1946 GOD UHAPŠEN ZBOG SLUŽENJA U HITLEROVOJ SS DIVIZIJI

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-