Pobjegao jedan od zlostavljača Bogdana Rakića: ‘Zašto on sad ne bude heroj, kao onda kad se na meni iživljavao…’

S obzirom na to da se osuđeni B.J. nije odazvao pozivu suda za izvršenje kazne zatvora, ovaj sud je 27. februara izdao naredbu za izdavanje potjernice za B.J, potvrđeno je “Nezavisnim” u Osnovnom sudu u Tesliću.

 

Osnovni sud u Tesliću naredio je izdavanje potjernice za odbjeglim Teslićaninom Brankom Jurićem (24), koji je na četiri godine i šest mjeseci robije osuđen za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje sugrađanina Bogdana Rakića (19), saznaju “Nezavisne”.

 

Kako je potvrđeno, Juriću, ali i Arminu Jašareviću (25), koji je, takođe pravosnažno osuđen na identičnu kaznu, prije gotovo mjesec dana dostavljen je poziv za izdržavanje kazne, ali se dvadesetčetvorogodišnjak nije odazvao sudu, dok je njegov godinu stariji saučesnik zatvoren!

 

Preciznije, Osnovni sud u Tesliću je 19. februara Juriću i Jašareviću dostavio poziv.

 

Osam dana kasnije, Kazneno-popravni zavod Banjaluka na Tunjicama obavještava ovaj sud da je tog dana Jašarević primljen na izdržavanje kazne, ali ne i Jurić!

 

“S obzirom na to da se osuđeni B.J. nije odazvao pozivu suda za izvršenje kazne zatvora, ovaj sud je 27. februara izdao naredbu za izdavanje potjernice za B.J.”, potvrđeno je “Nezavisnim” u Osnovnom sudu u Tesliću.

 

Ovim se saga u vezi sa slučajem koji je šokirao BiH nastavlja, tim više što se Jurić nije smirivao ni dok je čekao pravosnažnu presudu, već se prije nekoliko mjeseci ponovo ogriješio o zakon – teslićka policija ga je prijavila Okružnom javnom tužilaštvu Doboj za učestvovanje u tuči.

 

Dok se za odbjeglim nasilnikom, kojem ni vaspitanje nije jača strana, a što je dokazao kada je novinarima pokazivao srednji prst, traga, Bogdan Rakić, koji je doživio jezive strahote u režiji dvojice zlostavljača, ističe da je ogorčen.

 

“Smiješno je to što je uspio pobjeći. Saznaće se ko stoji iza ovih radnji. Tu se radi o nečijem propustu. Šta ako je otišao u inostranstvo? Otkud mu dokumenti, ko mu je dopustio da kod sebe ima dokumente”, pita Rakić.

 

Dodaje da zbog brutalnog batinanja i danas ima brojne posljedice te da mu je intenzitet vida oslabio na svega 40 odsto.

 

“Zašto on sad ne bude ‘heroj’, kao onda kad se na meni iživljavao?! Zašto ne odleži svoju kaznu, koja je ionako mala u odnosu na ono što mi je uradio”, pita se Rakić.

 

Okružni sud u Doboju, podsjetimo, povećao je kazne Jašareviću i Juriću, te ih za zlostavljanje, mučenje i brutalno premlaćivanje Rakića pravosnažno osudio na po četiri godine i šest mjeseci robije. U prvostepenom postupku Jašarević i Jurić su, 4. septembra prošle godine, u Osnovnom sudu u Tesliću osuđeni na po dvije godine i osam mjeseci. Sudeći po optužnici, Jašarević i Jurić su gnusnim činom Rakića željeli da zastraše. Zajedno s jednim muškarcem, koji je vozio FIAT, 1. novembra 2016. godine odvezli su Bogdana na planinu Borja. Po dolasku na planinu, jedan od zlostavljača je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo, ostavi upaljena kratka svjetla te da ostane u autu.

 

“Jedan od optuženih udario je Rakića u grudni koš i ovaj se prevrnuo nazad nekoliko metara. Na naređenje optuženih da dođe do njih, on je došao, nakon čega su ga izudarali nogama”, stajalo je u optužnici, po kojoj su proglašeni krivima.

 

Jedan od aktera potom je izvadio makaze iz jakne, te su počeli naizmjenično da mu sijeku kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku.

 

Rakić je zatim pao otežano dišući, dok mu je krv išla iz usta i nosa, ali se tortura tu nije završila. Naredili su mu da se skine go, a nešto kasnije i da se obuče. Dok se Bogdan oblačio, dobio je novo naređenje: da gaćama obriše krv iz nosa i usta.

 

Jedan od napadača je tada iz vozila izvadio sajlu i njom vezao Rakića za drvo, a pošto se Bogdan požalio da otežano diše, odvezao ga je, ali iživljavanje nije prestalo. Naredili su mu da se baci unazad niz liticu u šumi, na šta ih je on molio da to ne radi, ali se na kraju ipak morao baciti. Zatim ga je jedan od napadača pitao da li je žedan, a kad je rekao da jeste, naredili su mu da pije urin, govoreći: “Evo ti, pij!” Kada je popio urin, oni su nastavili da ga mlate, a zatim su mu naredili da sjedne u vozilo, te su krenuli prema Tesliću.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(214)

Pobjegao jedan od zlostavljača Bogdana Rakića: ‘Zašto on sad ne bude heroj, kao onda kad se na meni iživljavao…’

About The Author
-