Policija ima saznanja o slučaju Lane Bijedić, sigurnosna situacija nije narušena

Nažalost, dogodila su se u kratkom razmaku dva ubojstva, jedno u Mostaru, a drugo u ŽZH, ali vjerojatno s izvorištem u Mostaru. Jasno je da takvi slučajevi unose nemir među građane, kazao je dodajući da MUP HNŽ-a drži stanje pod nadzorom…

 

 

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije Slađan Bevanda, u razgovoru koji je dao za Večernji list povodom dva nedavna ubistva koja su se dogodila u Hercegovini, kazao je kako nema razloga za uznemirenost te da ne misli kako je na bilo koji način narušena sigurnosna situacija u ovoj županiji.

 

”Nažalost, dogodila su se u kratkom razmaku dva ubojstva, jedno u Mostaru, a drugo u ŽZH, ali vjerojatno s izvorištem u Mostaru. Jasno je da takvi slučajevi unose nemir među građane”, kazao je dodajući da MUP HNŽ-a drži stanje pod nadzorom.

 

Kako je kazao, istragu o slučaju ubojstva mostarskog poduzetnika Nine Ivankovića vodi Tužiteljstvo HNŽ-a uz potporu sektora kriminalističke policije MUP-a.

 

”Taj je slučaj zadokumentiran i predan tužiteljstvu. Koliko je meni poznato, još se neki detalji istražuju vezano za ubojstvo, no što se naš tiče u najvećem dijelu je zatvoren”, kazao je Bevanda.

 

Što se tiče ubojstva Lane Bijedić, ono se dogodilo na području ŽZH te MUP HNŽ-a usko surađuje sa spomenutim MUP-om, kao i ostalim policijskim agencijama u BiH koje su se uključile u rješavanje ovog slučaja, a također, kako je rekao Bevanda, surađuju i s policijskim uprava iz MUP-a Republike Hrvatske.

 

Na pitanje hoće se slučaj ubistva Lane Bijedić riješiti u skorije vrijeme, ministar je rekao:

 

”Mogu samo reći da policije imaju određene saznanja i da surađuju na tome predmetu”.

 

Kako konstatira novinar Večernjeg lista, ”ova dva slučaja, makar se u kuloarima govori, u prvi plan su izbacili brojne društvene devijacije, poput prostitucije, droge, ucjena…”, na što je ministar Bevanda izjavio:

 

”Najbolji način borbe protiv svih društvenih devijacija i kriminala je prevencija. Policija se nažalost najčešće bavi posljedicama, a u velikom broju slučajeva bude kasno. Osobno smatram da zakazuju sve zajednice i institucije, od obitelji preko odgoja i obrazovanja i svih instituta kroz koje se osoba formira. Nažalost, kao rezultat imamo ovo što je sada na sceni. Policija može djelovati preventivno, a upravo naše ministarstvo ima kronični problem s nedostatkom policijskih službenika.”

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

(1773)

Policija ima saznanja o slučaju Lane Bijedić, sigurnosna situacija nije narušena

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-