„PITAJ VUČIĆA SMIJE LI STISNUTI….“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovog sastanka s predsjednikom Srbije..

Poslije višesatnih razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s Miloradom Dodikom, u prisustvu patrijarha Porfirija, zajednički je donijet zaključak.

 

 

 

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

 

 

 

Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom Porfirijem i predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom i donijeli su odluku da se 5. i 6. maja organizira veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske.

 

 

 

Poslije višesatnih razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s Miloradom Dodikom, u prisustvu patrijarha Porfirija, zajednički je donijet zaključak da 5. i 6. maja u Beogradu i drugim dijelovima Srbije održi veliki Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske, saopćeno je poslije sastanka.

 

 

 

 

 

 

Na tom Saboru bit će, navodno, donesene važne odluke o opstanku srpskog naroda na svojim ognjištima, njegovom ekonomskom napretku, očuvanju srpskog jezika i ćiriličkog pisma i zajedničke kulturne baštine, navodi se u saopćenju.

 

 

Sa Aleksandrom Vučićem i patrijarhom Porfirijem razgovarao sam o aktuelnim političkim izazovima u kojima se srpski narod nalazi.

 

 

 

Dogovoreno je da 5. i 6. maja bude održan veliki vaskršnji sabor Srbije i Srpske na kojem bi bile donesene važne odluke za opstanak srpskog naroda, te o njegovom ekonomskom napretku, ali i očuvanju zajedničke kulture, poručio je Dodik na društvenim mrežama.

 

 

 

Nakon svega, uslijedili su zanimljivi komentari:

 

 

 

 

(SB)

(592)

„PITAJ VUČIĆA SMIJE LI STISNUTI….“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovog sastanka s predsjednikom Srbije..

About The Author
-