Pala ogromna tuča, poplavljene ceste, nestalo struje: POGLEDAJTE NEVRIJEME U SLOVENIJI

Snažno nevrijeme s jakim pljuskovima, vjetrom i tučom zahvatilo je zapad Slovenije. Dijelovi zemlje su ostali bez struje, voda je ušla u neke trgovine, javlja 24ur.

 

 

Nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je već pala tuča veličine jajeta.

 

 

POVEZANI SADRŽAJ – NEDIM SLADIĆ OBJAVIO FOTOGRAFIJU SUPERĆELIJE: Već se formirala – EVO ŠTA JE SLADIĆ PORUČIO

 

 

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i obalu. Zbog kratkotrajnog obilnog pljuska voda je poplavila Skladiščnu ulicu u Izoli.

 

 

Voda se probila i u neke trgovine, poplavljen je i Prešernov trg, javlja čitateljica 24ur.

 

 

 

 

Iz Prometno-informativnog centra upozoravaju da na pojedinim dionicama ima odrona na cestama na području između Seče i Izole te između Dragonje i Kopra.

 

 

Olujni sustav nastavlja se kretati u smjeru sjevera prema Gorenjskoj, stoga budite oprezni, upozorava portal Meteoinfo Slovenija. “Kasnije će se oluje i pljuskovi pomaknuti istočnije”, dodaju.

 

 

 

 

Poplavljena je i portoroška plaža te centar grada. Prema podacima slovenske Agencije za okoliš, na obližnjoj zračnoj luci do pola tri poslijepodne već su pale čak 92 litre kiše po kvadratnom metru.

 

 

Ondje je između 13 i 13.30 sati palo dodatnih 25 milimetara kiše, u Tolminu 37 milimetara, na Šebreljskom vrhu 24 milimetra, u Kopru 22 milimetra, na Bukovskom vrhu 23 milimetra, a u Bovcu 21 milimetar.

 

POVEZANI SADRŽAJ – EVO GDJE ĆE OLUJA U PONEDJELJAK PRVO POGODITI: Stižu vijesti o strašnoj tuči i superćeliji u Italiji i Njemačkoj

 

 

“Lokalno na zapadu već je palo blizu 100 milimetara kiše. Olujni pojasevi, koji uz intenzivne oborine sežu sve do sjeverne Slovenije, sljedećih će se sati pojaviti i u središnjoj i istočnoj Sloveniji”, upozoravaju iz Arsa.

 

 

(Novi.ba)

(899)

Pala ogromna tuča, poplavljene ceste, nestalo struje: POGLEDAJTE NEVRIJEME U SLOVENIJI

| Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-