KORDONI POLICIJE NA SARAJEVSKIM ULICAMA: Borci pokušali ući u zgradu Parlamenta FBiH, poslanici evakuisani…

U skupštinskoj sali trenutno gotovo da i nema poslanika, veoma je malo i novinara. Nepotvrđena informacija je da je navodno preporučena evakuacija iz zgrade zbog sigurnosnih razloga.

 

U pauzi između dvije sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta došlo je do incidenta. Naime, ispred zgrade Parlamenta FBiH došlo je do fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe demobilisanih boraca koji su pokušali ući u zgradu ove institucije.

 

Ispred zgrade Parlamenta su pripadnici specijalne policije koji su stali između demonstranata i ulaza u objekat. Specijalci su  spriječili ulazak demonstranata u zgradu.

 

Demobilisani borci su nezadovoljni jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu današnje sjednice Parlamenta FBiH.

Oni su u jednom trenutku oformili tim od pet predstavnika koji su ušli u zgradu Parlamenta FBiH, ali uprkos čekanju nije primio niko od zastupnika. Kada su izašli iz zgrade i saopćili kolegama da nisu primljeni na pregovore, pokušali su na silu probiti kordon policije koja im je uzvratila silom.

 

U skupštinskoj sali  gotovo da i nema poslanika, veoma je malo i novinara. Nepotvrđena informacija je da je navodno preporučena evakuacija iz zgrade zbog sigurnosnih razloga.

 

Pogledajte video:

 

(803)

KORDONI POLICIJE NA SARAJEVSKIM ULICAMA: Borci pokušali ući u zgradu Parlamenta FBiH, poslanici evakuisani…

About The Author
-