Siledžije iz Mokrog: Saznajte ko su na Ilidži pohapšeni članovi automafije!

Savo Petričević, Bojan Košarac i Njegoslav Milinković, svi sa područja općine Pale pljačkaši su koje je Policija MUP-a Kantona Sarajevo u žestokom obračunu spriječila u naumu krađe skupocjenog automobila BMW na Ilidži.

 

 

Dvojica članova automafije, koji su prekjučer u 20.30 sati na parkingu na Butmirskoj cesti u sarajevskoj općini Ilidža ranjeni nalaze se u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu (UKCS), gdje su pod stalnim nadzorom jakih policijskih snaga.

 

Avaz saznaje i da je jedan od povrijeđenih pogođen u kičmu.

 

Za Savom Petričevićem je krajem 2014. godine bila raspisana potjernica zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela. U tom periodu čak je uspio pobjeći policiji. Iste godine njegovi poznanici Slaven D. i Tomislav P. napali su ga ispred porodične kuće. Tukli su ga pištoljem, nakon čega su ispalili nekoliko hitaca.

 

Malo prije tog incidenta, Petričević je pucao u jednom ugostiteljskom objektu u Mokrom. Srećom, niko nije povrijeđen, ali je pričinjena materijalna šteta. Prema nezvaničnim informacijama, dovodio se u vezu i sa šumskim krađama.

 

Ostala dvojica bandita iz Mokrog također su besprizorni likovi poznati po kafanskim tučama, sitnim krađama, međutim vremenom su se izvještili za poslove otuđivanja automobila.

 

– Navedeni osumnjičeni pripadnici su organizirane kriminalne grupe, koja već duži vremenski period, prema operativnim i obavještajnim saznanjima, djeluje u Sarajevu i BiH. Tužilaštvo BiH, u suradnji s Graničnom policijom, MUP-om KS i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), zbog postojanja elemenata međunarodnog i organiziranog kriminala, provodi intenzivne aktivnosti u borbi protiv grupe osumnjičenih pripadnika, koji vrše krađe, otuđenja, krivotvorenje dokumentacije i daljnju prodaju skupocjenih motornih vozila – saopćeno je jučer iz Tužilaštva BiH.

 

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da je ova grupa praćena te da se čekao njihov pogrešan potez, odnosno da budu zatečeni u izvršenju krivičnog djela. Policajci su im napravili zamku. Ipak, automafijaši su pokušali pobjeći policiji. U prilog ovoj konstataciji idu i velika oštećenja na BMW-u, koji je skoro demoliran.

 

Tokom uviđaja, koji je jučer obavljan, moglo se vidjeti da su prednja i zadnja šoferšajbna razbijene te ogrebotine i udubljenja s obje strane vozila. Nekoliko metara od vozila bio je vidljiv i prednji lijevi točak, koji je otpao s vozila. Kradljivci vozila, prema svemu sudeći, učinili su sve da ne padnu u ruke policije.

 

Kada pljačkaši više nisu mogli bježati te kada ih je policija okružila, oni su otvorili vatru, ali su, na kraju, izvukli deblji kraj. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su policajci na mjestu događaja pronašli čak dva pištolja te više čahura. Istražitelji su pojedine dokaze, kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, prekrili kartonima.

 

Izvor: Avaz.ba

(95)

Siledžije iz Mokrog: Saznajte ko su na Ilidži pohapšeni članovi automafije!

About The Author
-