KONAKOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Biće posla. A Bakir Izetbegović će morati objasniti svoje veze sa kartelom i da li je…“

Za mene kaže da samo loše govorim o predmetu i da se iza mene kriju, da sam nesvjesno u sve uletio, a ranije je u svakom tekstu pisao kako se sastajem i sarađujem sa kartelom, poručio je Konaković.

 

 

Elmedin Konaković, lider NiP-a i ministar vanjskih poslova BiH oglasio se na društvenim mrežama, reagirajući na optužbe novinara Avde Avdića.

 

 

Danas je lažljivac sam raskrinkao svoje laži.

 

 

Javno je i sam rekao kako niko do 2019. godine nije znao ko je i šta radi Edin Gačanin, a pisao je desetine tekstova prije toga o tome kako su 2016. godine policajci i još neki ljudi imali “sumnjive” poslove sa vodjom kartela.

 

 

Za mene kaže da samo loše govorim o predmetu i da se iza mene kriju, da sam nesvjesno u sve uletio, a ranije je u svakom tekstu pisao kako se sastajem i sarađujem sa kartelom.

 

 

Nestale su laži da sam se sastajao, dolazio na svadbe i odsjedao u skupim apartmanima.

 

 

Nestale su jer su laži.

 

 

Sad mnogo toga relativizira jer je slika drugačija nakon poruka koje je sam objavio, a u kojim Sky-evci najavljuju sastanak sa Bakirom Izetbegovićem lično (imenom i prezimenom) i najavljuju kupovinu Klixa.

 

 

 

 

 

 

Ranije je, dok je pisao samo o Nip-u sve to smatrao državnim udarom, a sad kaže da je to Gačanin radio onako, “iz dosade”.

 

 

I nije problem taj lažljivac, problem je kad na osnovu njegovog pisanja tužilac pohapsi ljude koje Sud BiH odmah pusti jer dokaza nema.

 

 

Zato ćemo ovih dana opet o svemu glasno govoriti.

 

 

Onako kako to uvijek radimo.

 

 

Nek’ se pripreme oni koji pišu saopštenja i brane korumpirano pravosuđe i pojedince koji lažima i podvalama kaljaju časnu novinarsku profesiju.

 

 

Biće posla.

 

 

A Bakir Izetbegović će morati objasniti svoje veze sa kartelom i da li je do realizacije ideja sa Sky-a ipak došlo.

 

 

Uporedićemo i količine zaplijenjene droge iz perioda kad je Osmica kontrolisao sistem sa količinama nakon njihovog pada.

 

 

Biće interesanto, poručio je Konaković.

 

(SB)

(273)

KONAKOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: „Biće posla. A Bakir Izetbegović će morati objasniti svoje veze sa kartelom i da li je…“

About The Author
-