ČOVIĆEV PORTAL PROVOCIRA LAGUMDŽIJU: “Pere ruke od svega a on je kreirao slučaj Komšić!”

Portal piše da je Lagumdžija “jako osudio i napao Izetbegovićevo huškanje naroda i potvrdio da bi se borio s Hrvatima protiv takvih njegovih nakana”.

 

 

Mostarski “ABCportal” blizak HDZ-u, osvrnuo se na jučerašnje gostovanje nekadašnjeg čelnika SDP-a Zlatka Lagumdžije na N1 televiziji i poručio da je “upravo Lagumdžija izmislio slučaj Komšić i pomogao da se BiH nađe u situaciju kakva jeste sada”.

 

“Jedan od glavnih kreatora loše političke situacije i teško konfuznih međunacionalnih odnosa u BiH Zlatko Lagumdžija gostovao je u emisiji Dan uživo na N1. Ovaj ekstremni unitarist koji je zapravo izmislio slučaj ‘Sejdo Komšić’ je u emisiji u nekoliko navrata imao izlijeve pokajanja i empatije prema Hrvatima”, piše ABCportal.

 

 

Portal piše da je Lagumdžija “jako osudio i napao Izetbegovićevo huškanje naroda i potvrdio da bi se borio s Hrvatima protiv takvih njegovih nakana”.

 

 

“Posebno je zanimljivo da je Lagumdžija u eter tokom emisije dao izjavu da je ovu cijelu katastrofalnu situaciju oko izbornog zakona incirao slučaj iz Goražda gdje se Bošnjak, kako Lagumdžija sada govori, sramotno i lažno predstavljao kao Hrvat i kao takav ušao u Dom naroda što je velika sramota i podvala i upravo zbog tog događaja mi imamo danas jako lošu političku situaciju za koju ne znamo kako će završiti”, piše medij blizak Draganu Čoviću.

 

 

 

 

“ABCportal” ističe da je Lagumdžija također rekao (na konstataciju voditelja kako neki bošnjački političari ismijavaju Hrvatsku i premijera Plenkovića kao nevažne u međunarodnim odnosima) da je evidentno da su premijer Plenković i ministar vanjskih poslova Grlić Radman odradili odličan posao za Hrvate i to je jednostavno činjenica koja se ne može osporiti.

 

 

Na kraju emisije Lagumdžija je, prenosi ABCportal, rekao da Schmidtov prijedlog zakona još visi nad glavom i da pregovori trebaju početi. Što se tiče protesta pred OHR-om očekivao je puno više ljudi no okupilo se izgleda samo stranačka vojska od kojih je SDA bila najorganiziranija pa su eto ponijeli i nekakav mikrofon kako bi se Džaferović mogao obratiti.

 

 

“Zanimljive su izjave ovog bošnjačkog unitariste koji je svojevremeno učinio dosta političkog zla Bosni i Hercegovini i pomogao da se nađe u situaciji kakva jeste sada. E moj Lagume”, piše na kraju “ABCportal”.

 

(SB)

(296)

ČOVIĆEV PORTAL PROVOCIRA LAGUMDŽIJU: “Pere ruke od svega a on je kreirao slučaj Komšić!”

About The Author
-