Izetbegović: Oni koji su nazivali ulice u Mostaru po ubicama Jevreja sada su veliki prijatelji Izraela

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović osvrnuo se na ofanzivu izraelskih snaga na Gazu i poručio da BiH suosjeća sa patnjama Palestinaca.

 

 

Ovo što se dešava u Gazi nas podsjeća na ono što smo mi prošli tokom agresije od 1992. do 1995. godine, kada smo brutalno napadnuti i kada nam je uveden embargo na oružje.

 

 

 

Procjene su bile da će oni koji brane BiH pasti u roku od nekoliko sedmica. Znamo šta se desilo”, kazao je Izetbegović.

 

 

Bosna i Hercegovine se, dodao je, sasvim sigurno suosjeća sa patnjama Palestinaca u Gazi, koji se osjećaju napuštenim od svijeta.

 

 

Jedino što mi možemo uraditi jeste kazati pravičnu riječ i stati na pravu stranu.

 

 

Ovo što se dešava, ne samo u Gazi nego u cijeloj Palestini, prave podjele kojih možda nisu ni svjesni, na one koji su časni i na one koji rade kalkulacije, šute ili se stavljaju na stranu onih koji bukvalno melju Gazu, ubijaju žene, djecu, ruše bolnice.

 

 

Naprimjer, neki koji su do jučer nazivali ulice u Mostaru po ubicama Jevreja, onima koji su ih stavljali u konc logore, sada su veliki prijatelji Izraela. To su te kalkulacije”, izjavio je Izetbegović.

 

 

Ono što mi možemo uraditi je, poručuje Izetbegović, stati na pravu stranu historije i zatražiti da pokolj prestane i da se iznađe pravično rješenje za Palestince.

 

(Klix)

(147)

Izetbegović: Oni koji su nazivali ulice u Mostaru po ubicama Jevreja sada su veliki prijatelji Izraela

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-