“KRVAVI” FUTSAL: NOKAUTIRAN MOSTARAC U SARAJEVU!

Sarajevo — Jedan igrač Malonogometnog kluba (MNK) Mostar Stari Grad (SG) prebačen je u bolnicu u subotu poslijepodne u Sarajevu, nakon što je napadnut uoči gostujuće prvenstvene utakmice tog kluba protiv ekipe MNK Centar iz glavnog grada BiH. Potvrdili su to za portal starmo iz uprave MNK Mostar SG, uz riječi da ta izuzetno važna utakmica u borbi za titulu prvaka BiH nije ni odigrana.

 

 

Naime, kako kažu iz uprave MNK Mostar SG, u dvoranu Ramiz Salčin na Mojmilu, stigli su oko 16,30 sati, sat uoči zakazanog početka utakmice, radi uobičajenih proceduralnih obaveza uoči svakog susreta. Dok su stajali za pultom radi uzimanja ključeva svlačionice, redu u kojem su stajali Mostarci iznenada je prišla osoba inicijala Đ.M., jedna od najodgovornijih osoba iz uprave MNK Centar Sarajevo i udarila Eldara Hasanspahića, golmana MNK Mostar SG u glavu, preciznije u jagodičnu kost. Golman mostarske ekipe je doslovno nokautiran, te je zbog jakog udara prebačen u Centar urgentne medicine (CUM) bolnice u Sarajevu, gdje je konstatovano da je zadobio potres mozga i gdje je povraćao, rekli su nam iz uprave MNK Mostar SG.

 

Kako kažu, na mjesto događaja došli su i pripadnici policije iz sarajevske opštine Novi Grad, koji su – ističu iz uprave mostarskog kluba – bili izuzetno profesionalni i korektno su obavili svoj posao na evidentiranju tog događaja. Pripadnike policije su Mostarci takođe podsjetili da je objekat pod video nadzorom, te da je cijeli događaj snimljen.

 

Vodeći ljudi MNK Mostar SG kažu da su ostali igrači kluba, u znak solidarnosti sa svojim golmanom, odbili da odigraju utakmicu. Inače, riječ je bila o meču 7. kola doigravanja za šampiona BiH u futsalu. Trenutno MNK Centar iz Sarajeva ima prednost od tri boda ispred MNK Mostar SG i u slučaju pobjede Mostaraca, mostarska ekipa bi se skoro sigurno okitila titulom prvaka.

 

(StarMo)

(72)

“KRVAVI” FUTSAL: NOKAUTIRAN MOSTARAC U SARAJEVU!

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-