Hariz Nurkić nakon teških optužbi svog sina: Moj Jusuf ima lošeg savjetnika… Amerika i dolari jesu sila, al’ je babo velesila!

Da, otac sam koji je “zlostavljao” sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspije. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju – ističe otac Jusufa Nurkića

 

 

Ispovijest Hariza Nurkića, nadaleko čuvenog policajca iz Živinica, oca NBA zvijezde Jusufa Nurkića, koju je dao Dnevnom avazu izazvala je ogroman broj reakcija, cijela regija prepričava ono o čemu je stariji Nurkić govorio. A pričao je o odnosu sa sinom, s kojim, kako je rekao za ovaj medij, nema kontakt pet godina. Nije bio pozvan ni na glamurozno sinovo vjenčanje u Dubrovniku.

 

 

– Eto, dokle je to došlo. Othraniš dijete, digneš ga na noge, pošalješ u svijet, a onda počinju utjecati drugi faktori, tako da, vjerovatno, nisam bio rado viđen gost na tom vjenčanju. Možda zbog svega toga kako su me predstavljali, kao monstruma koji je, kao, pretukao 14, 15, 20 ljudi, pa se, vjerovatno, i moj sin stidio svega toga. Morao bih zahvaliti Kristoferu Kolumbu jer je otkrio Ameriku i Enesu Trnovčeviću jer je otkrio mog Jusufa. Uz to moram zahvaliti i svojoj supruzi, pošto je i ona, u neku ruku, doprinijela tome da nas dvojica nemamo kontakt – rekao je, između ostalog, bosanski div od 213 centimetara.

 

 

Ni sam Nurkić se nije mogao oglušiti na očeve riječi, te je na svojim društvenim mrežama poručio da o svom ocu ne želi trošiti previše riječi, ali i poručio da je na vjenčanje pozvana njegova porodica.

 

 

– Majka, buraz, djed. O biološkom ocu nasilniku, zlostavljaču moje majke kojoj od udaranja bubreg otkazuje. Ljudski izrod koji je zlostavljao mene i majku cijeli život je iz vrlo ozbiljnih i realnih stvari odstranjen iz naših života. O ljudskom ološu kad dođe vrijeme. Moja porodica jesu ovi ovdje na videu – napisao je Nurkić na svom Facebooku.

 

 

 

Nakon što se Jusuf oglasio, Hariz Nurkić se ponovo samoinicijativno javio Avazu, kazavši kako ga je ova priča itekako pogodila. Iako zna da je sve ovo sramota što se iznosi u javnost, ipak nije mogao prijeći preko toga da ga sin naziva nasilnikom i ološem.

 

 

– Bojim se da moj Jusuf ima lošeg savjetnika. Da, otac sam koji je “zlostavljao” sina, suprugu, baš kao što je trener Ozren Selesković, s kojim je načinio prve korake, učinio sve da uspije. Ovim je osramotio sebe i svoju porodicu. Nije on neka veličina, kako je umislio, želim samo da ga malo spustim na zemlju, da ga vratim na fabričke postavke. On je odgajan kako Bog nalaže i po propisu, a loši savjetnici pokušavaju utjecati na to. Sramotim se ovom pričom, ali hoću da mu pokažem da novac ne može kupiti karakter, jer najjače oružje nije novac, nego moral. Moral koji on posjeduje. Moj cilj kao roditelja je bio da odgojim djecu na ponos nacije i u tome sam uspio – kazao je Hariz, a ostatak njegovih tvrdnji pročitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

(668)

Hariz Nurkić nakon teških optužbi svog sina: Moj Jusuf ima lošeg savjetnika… Amerika i dolari jesu sila, al’ je babo velesila!

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-