Evo šta su roditelji Avdije Selimovića porućili svome sinu, nakon ubistva Arnele

Avdija Selimović je s namjerom da ubije Arnelu Đogić krenuo iz porodične kuće u selu Lišci, u kojoj je živio s majkom Azrom i ocem Avdom.

“Jadna njena majka. Bolje da sam ga u grob stavila nego što mi ovo uradi. Tuđe čeljade ubi, u crno nas sve zavi. Mi ništa ne znamo šta se događalo. Djeca ništa neće kazati šta je bilo”, rekla je Avdijina majka kroz suze za Dnevni avaz.

“Što mu je to trebalo. Auto, kuća, zaposlio sam ga… Ako te cura neće, pa Bože moj, ima druga. A ne on nije htio drugu i šta će sad? Kad izađe iz zatvora, neće biti ni matere ni babe”, kazao je otac.

“Prošlog ljeta su se nešto zavadili. Pitala sam ga sto puta kad će da se ženi. Uvijek je izbjegavao odgovor i samo bi zalupio vratima. Sad je kasno za sve. Da je, bogdo, i sebe ubio pa da i njemu dženazu klanjamo”, dodala je Azra.

Roditelji Avdije Selimovića kažu da više nemaju sina i da mu nikad neće otići u posjetu u zatvor.

“Mogao je ovdje da živi, da nađe svoju sreću. Mogao je solidno da živi. Šta mu je bilo, što je to uradio, što je moj sin postao ubica, nikada neću saznati odgovor. Bio je normalan. Radio je. Sklonili smo ga s ulice. Teško je na selu živjeti, ali, eto, trudili smo se za njega. Čitav komšiluk zna kakav je bio. Ali sada, što se mene tiče, on više nije moj sin. Šta je bilo, nama to nije jasno. Ne možemo reći da je nešto bilo ili nije. Znam da su bili zajedno, odjednom su se ljetos nešto zavadili i sve je krenulo naopako. On je nju volio ili je vidio s drugim pa nije mogao izdržati. Ili ga je šejtan obuzeo”, rekao je Avdo za Dnevni avaz.

(116)

Evo šta su roditelji Avdije Selimovića porućili svome sinu, nakon ubistva Arnele

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-