(VIDEO) MRAČNA TAJNA SIMPSONOVIH: Snimak sakrivene epizode koja ledi krv u žilama

Ukoliko ste fan “Simpsonovih” sigurno ste uočili da su epizode numerisane na prilično nekonvencionalan način.

Par njih uopšte nije numerisano, zbog čega se ne može sa sigurnošću utvrditi njihov tačan broj. Sve potiče od izgubljene epizode u prvoj sezoni.
Teško je bilo pronaći informacije o njoj – upravo zato što je izgubljena, a animatori koji su je uradili nikada nisu želeli da govore o njoj.

Po svemu sudeći, celu epizodu smislio je sam Met Grejning. Međutim, u toku produkcije prve sezone, Met je počeo da se ponaša prilično bizarno.

Odjednom je postao veoma ćutljiv, nervozan i morbidan. Prvi put je priča o izgubljenoj epizodi krenula od animatora Davida Silvermana. Držao je govor na nekom događaju, i kada su na red došla pitanja iz publike, neko je pitao za izgubljenu epizodu, a Silverman je istog momenta sišao sa bine, i prekinuo ceo događaj. Ta epizoda je u produkciji numerisana kao 7G06, a ime epizode bilo je “Mrtav Bart”.

Kasnije je broj 7G06 dobila epizoda “Moaning Lisa” (Jecajuća Liza), kako bi se zataškala prava epizoda. Bilo ko ko je bio uključen u proces pravljenja “Simpsonovih” bi na sam pomen izgubljene epizode gubio živce i pokušavao da znatiželjnika spreči da dođe do Meta Grejninga. Jednom prilikom sam uspeo da dođem do njega posle jednog njegovog javnog nastupa. Nije se uzbudio kada je uvideo da sam ga pratio – verovatno je navikao na pomahnitale fanove. Ipak, kada sam progovorio o izgubljenoj epizodi, prebledeo je i počeo da drhti. Kada sam ga zamolio da mi ispriča radnju epizode, bio je na ivici suza.

Napisao je nešto na papiru i dodao mi to bez reči. Pogledao sam u papir – na njemu je bila samo adresa jednog sajta. Odmah sam ga posetio, i video da je sasvim crn, osim jedne žute rečenice, koja je zapravo bila link za daunlodovanje. Kliknuo sam, i fajl je krenuo da se skida. Kada je skidanje bilo gotovo, kompjuter mi je totalno poludeo. U pitanju je bio najgadniji virus sa kojim sam se ikada susreo. Morao sam da rebutujem sistem, ali sam pre toga narezao skinuti fajl na CD. Pustio sam ga na očišćenom kompjuteru, i tamo je bila izgubljena epizoda! Kvalitet animacije bio je užasan, mada je cela prva sezona manje – više takva.

Pored toga, likovi su psihološki bili sasvim različiti. Homer je bio besan više nego inače, Mardž je depresivna, Liza anksiozna a Bart kao da sasvim iskreno i duboko mrzi svoje roditelje. U epizodi Simpsonovi odlaze na put avionom. Bart se, kao i uvek ludira. Odjednom, kada je avion već poleteo, Bart razbija prozor i ispada iz aviona.Na samom početki emitovanja serije, Met je planirao da sve predstavlja mnogo realističnije, pa tako i smrt. Tako je u izgubljenoj epizodi Bartovo telo skoro neprepoznatljivo i nacrtano veoma realistično.

Druga scena pokazuje Homera, Mardž i Lizu kako plaču za stolom. Kako se nastavljalo, zvučalo je sve realističnije. Odjednom se u pozadini čuje i neko mrmljanje. Zatim, Homer, Mardž i Liza jedva da se razaznaju i počinju da se “tope” u silnim bojama. Nakon godinu dana, svo troje su u depresiji. Odlaze do Bartovog groba, a njegovo telo nalaze ispred spomenika, u istom položaju kao što je bio i kada je ispao iz aviona. Cela porodica ponovo plače.

Zatim prestaju i samo zure u Bartovo telo. Kamera zumira Homerovo lice. Zatim on nešto kaže, ali ne može da se čuje šta. Zatim kreće odjavna špica, na kojoj su imena saradnika ispisana na nadgrobnim spomenicima. Neki od njih tada nisu ni radili, već su se kasnijih godina priključili timu.Još bizarnije je da su se pojavila i imena slavnih gostiju koji tada svakako nisu ni čuli za Simsonove – u epizodama su se pojavljivali godinama kasnije.

Tako sam mogao da pročitam imena Majkla Džeksona i Džordža Harisona, a još bizarnije je što su na nadgrobnim spomenicima bili tačni datumi njihove smrti! Tada sam pomislio da tako mogu da saznam i datume smrti ostalih zvezda koje su gostovale u Simpsonovima, a koje su i dalje žive. Međutim, svi su imali isti datum smrti.

 

(29)

(VIDEO) MRAČNA TAJNA SIMPSONOVIH: Snimak sakrivene epizode koja ledi krv u žilama

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-