Dženan je ubijen i imamo tri živa svjedoka… Dalidi Burzić trebalo je 112 dana da pronađe Rome u Banjaluci…

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je na današnjoj press konferencije da su od samog početka na strani Ljube Seferovića, što je apsurd nad apsurdima ovog slučaja.

 

 

“Odluka Vrhovnog suda je sastavni dio pokušaja zataškavanja ubistva Dženana Memića. Ako me pitate da li su suci Vrhovnog suda prilikom donošenja ove odluke počinili krivično djelo moj je odgovor da jesu. Ako me pitate kako se to dokazuje ja vam kaže teško”, kazao je Feraget.

 

On smatra da su ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića dva eklatantna primjera organizovanog kriminala unutar pravosuđa.

 

„Imamo obavezu da ova dva slučaja svi zajedno iznesemo do kraja. Pravda je uporna ali dostižna. Čast mi je zastupati i Muriza i Davora jer su to uporni ljudi. Ovo nije nikakav inat, ovdje ništa ne radimo zbog neke prisile. Borit ćemo se dok ovo ne dovedemo do kraja. Dalida Burzić jeste vođa jedne skupine koja je postupila nezakonito iz razloga što je bila glavni kantonalni tužilac, što je pregledala tu optužnicu, što je vršila nadzor nad radom svojih tužilaca i zbog toga što ovo nikada nije trebalo da se pomisli, a kamoli da se desi. Ta nepravda će biti sahranjena skupa s njima”.

 

Feraget je kazao de postoji više nego dovoljna osnovana sumnja za hapšenje svih onih koji su do ovog doveli.

 

“Posebno je pitanje ko će to uraditi. Mi tog tužioca nemamo. Dženan je ubijen i za ubistvo imamo tri živa svjedoka. Odluka Vrhovnog suda je vrlo riskantna, po meni je kriminalna. Moramo ići do kraja. Dokazi su tu, samo nam treba tužilaštvo koje će to pokrenuti”, kazao je advokat.

 

Dalidi Burzić trebalo je 112 dana da pronađe Rome u Banja Luci, a stotinu dana je trajala priprema montiranja optužnice Dženan Memić, ističe Feraget.

 

Podsjetio je da su četiri svjedoka rekla četiri različite boje kombija – zelena, plava, bordo i sivi. Na osnovu snimka nije utvrđen ni broj registracije na kombiju, a nije utvrđena ni brzina kombija.

 

„Nema tragova kočenja, nema brzine. Komadi stakla koji su podmentnuti, navodno pripadaju tom kombiju, ali nemate dokaz da je to taj kombi. Na snimku se vide dva ispravna fara. A vještaku data 83 komada stakla. Našli su komad laka. Prvo vještačenje u martu 2016. s kapljicom krvi Alise Mutap u nalazu se navodi da potiče od vozila Renault Clio. Sakrili su taj nalaz. Naredni nalaz za isti komad laka, isti vještak Ivica Perović pravi 1.06. i kaže da lak potiče od kombija. Kad sam ja htio da se ponovo vještači komad laka, taj komad laka je ukraden iz Federalnog MUP-a. Zašto je ukraden? Zato što, ja odgovorno tvrdim, ne potiče ni od Clia, ni od kombija i utvrdilo bi se da su napravljena dva kriminalna nalaza. Na Dženanu nema povreda koje bi se dovele sa oštećenjima na kombiju. Nema mjesta kontakta vozila i pješaka”, podsjetio je Feraget.

 

Nova odluka Kantonalnog suda, a ni ova Vrhovnog suda nije zapreka ni brana ni smetnja da se vodi istraga.

 

“Ovdje postoji osnovana sumnja da se radi o organizovanom kriminalu unutar pravosuđa s ciljem pomoći učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela za šta je propisana kazna zatvora do 45 godina zatvora”, zaključio je Feraget

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

(647)

Dženan je ubijen i imamo tri živa svjedoka… Dalidi Burzić trebalo je 112 dana da pronađe Rome u Banjaluci…

About The Author
-