DODIKOV SAVJETNIK OGORČEN: “Gotovo je sigurno da će Sud BiH izreći Dodiku…”

zatvorsku kaznu!”

 

 

 

Svaki drugi ishod, osim Dodkovog zatvora, bio bi “šamar Šmitu, Marfiju, O’Brajanu i svoj toj bulumenti kojoj bi zbog zabrane javnog djelovanja Dodiku pripala vječna slava i hvala u Bosni”, napisao je Kecmanović u autorskom tekstu.

 

 

 

Jadan od najvažnijih Dodikovih savjetnika, Nenad Kecmanovć, u autorskom tekstu predviđa najvjerovatniji ishod suđenja predsjedniku RS u Sarajevu.

 

 

 

 

 

 

Kecmanović je uvjeren da će njegov šef biti proglašen krivim i da će ga Sud BiH poslati u zatvor.

 

 

 

“Da li je moguće da će Dodik biti osuđen na kraju procesa u muslimanskom Sarajevu koji je planiran za april?“ – zabrinuto vrte glavom Srbi sa nevjericom da će Zapad ipak baš ići dotle”, piše Kecmanović pa nudi odgovor na vlastito pitanje.

 

 

 

“Ne samo da je moguće nego je i sasvim realno, štaviše gotovo sigurno. Uostalom, možete li da zamislite da će sudija, koja je tokom građanskog rata ubijala Dodikove saborce, pa bi i njega da joj se našao na puškometu, donijeti oslobađajuću presudu, i to u Sudu BiH čiji je predsjednik netom uhapšen ‘zbog korupcije'”, odgovara Kecmanović na vlastito pitanje.

 

 

 

 

 

 

Dodikov savjetnik je uvjeren da se Dodik ni a koji način ne može izvuči bez osuđujuće presude, jer bi svaki drugi ishod, osim Dodkovog zatvora, bio “šamar Šmitu, Marfiju, O’Brajanu i svoj toj bulumenti kojoj bi zbog zabrane javnog djelovanja Dodiku pripala vječna slava i hvala u Bosni”.

 

 

 

“Zbog zasluge što su dohakali ‘jedinom uzroku svih neuspjeha kolektivnog Zapada u Bosni’ i Bošnjake lišili velikog belaja, dobili bi ziher bistu ili ulicu na Baščaršiji, kao što su je za zasluge protiv srpskog naroda dobili Genšer i Galbrajt u Hrvatskoj ili Klark i Olbrajtova na Kosovu”, zaključuje Dodikov savjetnik Kecmenović, kome pripadaju najveće zasluge što je svog šefa Dodika doveo na rub provalije.

 

(SB)

(129)

DODIKOV SAVJETNIK OGORČEN: “Gotovo je sigurno da će Sud BiH izreći Dodiku…”

About The Author
-