Dodik: RS bi bila razvijenija i potentnija da nije u BiH, bili bi lider evropskih integracija

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je na otvaranju Ekonomskog foruma u RS ponovo komentirao aktuelnu političku situaciju.

 

 

 

“RS pokazuje svoju sposobnost i to je glavni problem zapadnim silama, jer ne mogu da vide to. Zato su udarili na našu sposobnost, oni žele da smo mi invalid”, rekao je Dodik.

 

 

 

On je rekao da RS ne pravi destabilizaciju nego želi mir.

 

 

 

“Meni je drago da pored takvih poruka i tenzija ovdje imamo 300 izlagača. Mi ne pravimo destabilizaciju, naša politika je miroljubiva, pa i ako idemo da se raziđeno sa BiH to ćemo mirno uraditi.

 

 

 

BiH je problem našen opstanka. RS bi bila razvijenija, sposobnja i potentnija i privukla bi investicije. Pa čak kada bi moglo hipotetički, mi bili bi lider pristupanja EU”, rekao je Dodik.

 

 

 

On je naveo da EU želi da se centralizira BiH kroz EU put.

 

 

 

“Neće moći. Nećemo se maknuti ni dalje od priče od nelegalnom Schmidtu. Lažljivom, prepotentnom i podmuklom Schmidtu koji uporno nastoji da nam zagorča život ovdje”, naveo je, pa podsjetio na rok od sedam dana koji je dao partnerima u državnoj vlasti da izbace strance.

 

 

 

“Mi smo reki da imaju rok od sedam dana da pokušamo da to riješimo tako što ćemo strance riješiti. EU je već rekla. Ako to ne bude već ćemo krajem ove sedmice, početkom iduće, pkrenuti inicijativu da na Parlamentu razmatramo to. Ako ne bude, mi idemo u svoje izbore.

 

 

 

I to je snažna politička poruka o našoj snazi. Neki će reći da zapadne zemlje neće priznati te izbore, pa šta me briga. Priznat ćemo mi, priznat ce naši prijatelji”, istakao je on.

 

 

 

Na kraju je rekao da mora biti iskren i da misli da nije prolupao, ali da je ponosan na američke sankcije.

 

(Raport)

(165)

Dodik: RS bi bila razvijenija i potentnija da nije u BiH, bili bi lider evropskih integracija

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-