Mašić: Dodik priprema egzil u Mađarskoj ili Rusiji. Zato i održava veze s Orbanom i…

Putinom…

 

 

 

Milorad Dodik priprema svoj potencijalni politički egzil u Rusiju ili Mađarsku, kazao je to za BHRT Damir Mašić iz SDP-a Bosne i Hercegovine i aktuelni zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

 

 

 

Mašić je govorio o Dodiku kao osobi koja skoro dvije decenije predstavlja jednu konstantu na političkom nebu Bosne i Hercegovine, i s vremena na vrijeme izaziva potpuni haos.

 

 

 

“Pa nažalost mi imamo očigledno te periodične turnuse političkih turbulencija, a jedina konstanta u svemu tome što je jedan te isti čovjek u proteklih 17 – 18 godina s vremena na vrijeme izazove potpuni haos u zemlji, svi znamo ko je taj čovjek, zove se Milorad Dodik, i nažalost živimo u takvoj zemlji gdje jedan pojedinac doslovno može izazvati priličan haos”.

 

 

 

 

 

 

Kazao je kako je Dodik stjeran u ćošak iz svih uglova.

 

 

 

“On je strenutno zaista u jedan ćošak, što od pravosudnih organa ove zemlje, što od međunarodne zajednice, što od javnosti. Čovjek ima elementarne probleme jer ne može da objasni porijeklo svoje imovine, a kamoli nešto drugo. Djeca su mu milioneri koji također ne znaju da objasne porijeklo te imovine.”

 

 

 

Pored svega on održava i paralelne veze sa Viktorom Orbanom i Vladimirom Putinom, te očigledno priprema potencijalni svoj egzil, naglasio je MAšić.

 

 

 

 

 

 

“On se ponaša kao ranjena zvijer i definitivno je u stanju da proizvede, da dovede do ne znam kakvog haosa i u zemlji u regiji samo da bi sačuvao i spasio svoju slobodu, to je očigledno i ja zaista na osnovu ovog njegovog ponašanja i djelovanja ne vidim drugačiji način, ako ovako nastavi, on može jedino završiti ili u zatvoru ili u egzilu.”

 

(Raport)

(80)

Mašić: Dodik priprema egzil u Mađarskoj ili Rusiji. Zato i održava veze s Orbanom i…

About The Author
-