Djevojka Dženana Memića dobijala prijetnje smrću od bivšeg momka: Da li roditelji koji drže ubicu u kući imaju savjesti?

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima 22-godišnji Dženan Memić 08. februara je zadobio povredu glave, a sedam dana kasnije je preminuo.

“Nerado dajem izjavu za medije jer ne želim da se imenom moga sina bezrazložno manipulira. Ja svoje dijete ne mogu ničim vratiti, ali želim i istrajat ću u tome da se počinilac ili počinioci pronađu i da se ovakvo zlo niti jednom djetetu više ne dogodi. Nesreću koja je zadesila moga Dženana moram nazvati pravim imenom, a to je ubistvo. Kako je do toga došlo, smatram da će istražni organi utvrditi i imam puno povjerenje u njih”, kazao je za Dnevni avaz Dženanov otac Muriz.

Memić kaže da ne podržava organiziranje grupa za istinu i pravdu u vezi ovog slučaja, te da će do kraja insistirati na istini.

“Očekujem da svi oni koji bilo šta znaju o ovom slučaju, pomognu da se izvrši pravda, pa makar bili i familija ubice. Do rješenja nećemo prestati tražiti pravdu. Pitam se samo da li ti roditelji, koji drže u kući, hrane i peru ubicu, imaju savjesti barem malo. Imaju li obraza da ga skrivaju u kući te mogu li komšiluku pogledati u oči”, rekao Muriz.

Avaz saznaje da su zbog sumnje da su povezani s Dženanovom smrću privođena trojica mladića koji su nakon saslušanja pušteni na slobodu. Djevojka koja je bila s Dženanom od šoka je dobila amneziju zbog čega je dala tri različita iskaza.

M.A. je navodno od bivšeg dečka porukama dobijala prijetnje smrću. Istražiteljima je rekla da je bila s njim dva mjeseca, a kasnije je utvrđeno da je veza trajala duže od godinu dana. Njen bivši dečko navodno je ranije pokušavao započeti tuču s Dženanom.

(94)

Djevojka Dženana Memića dobijala prijetnje smrću od bivšeg momka: Da li roditelji koji drže ubicu u kući imaju savjesti?

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-