“Braćo u Bosni, spremite bombe, dolazimo da pobijemo sve nevjernike”

Još jedan državljanin BiH poginuo je kao pripadnik vojske ISIL-a na nepoznatoj lokaciji u Siriji ili Iraku.

Portal “Vijesti ummeta”, koji svojim propagandnim materijalima podržava Islamsku državu, objavio je kratku vijest kako je “Ebula Mua’tezu el Bosnija Allah primio među šehide”, ispod koje je postavljena videosnimka u kojoj se vidi mladić s dugom bradom u odori ISIL-a, naoružan kalašnjikovom, kako na našem jeziku pjeva pjesmu u kojoj govori o svetom ratu – džihadu, pokoravanju nevjernika i povratku ratnika s istoka na prostor BiH, piše Večernji list.

Film pod nazivom “Honor is in Jihad”, koji je snimio i emitirao ISIL-ov televizijski kanal “Al Hayat”, a uredno ga prenosi portal “Vijesti ummeta”, čije emitiranje, usput rečeno, bezuspješno pokušavaju blokirati sve obavještajne i sigurnosne agencije u BiH.

Na snimci snimljenoj prije njegove smrti, ovaj bh. državljanin pjeva: “Kako su u Bosni braća naša ostala, borba naša u Bosni nije prestala. Insallah, mi ćemo se vratiti i Bosnu ćemo svojom krvlju zaliti, za šerijat mi ćemo se boriti. Naša braćo, vi se sada spremajte, prsluke s bombama pripremajte. U ponosu mi ćemo živjeti. Dosta nam je poniženja bilo, u ponosu ćemo živjeti.” Cijelo vrijeme dok pjeva, Ebul Mua’tez el Bosni podiže kažiprst u znak prijetnje i namjere kako su odlučni u pokretanju rata u BiH. Osim te snimke, nema drugih informacija o ovom mladiću koji je poginuo, a portal i ne navodi okolnosti pod kojima je i gdje poginuo.

Spomenimo kako je ovo druga snimka na portalu “Vijesti ummeta” u kojoj državljani BiH koji se bore u redovim ISIL-a na prostoru Iraka i Sirije prijete, kako oni kažu, izdajničkoj, nevjerničkoj vlasti u BiH i Europi. Prije nekoliko mjeseci pojavila se snimka u trajanju od 20-ak minuta u kojoj pripadnici ISIL-a podrijetlom iz BiH, Kosova, Albanije, Makedonije prijete kako će “nevjernike otrovati, ubiti, njihove automobile, kuće minirati…, izdajničku vladu BiH srušiti, stvoriti kalifat na Balkanu, pokoriti kršćansku Europu, a muslimane koji su u svojoj vjeri zalutali, milom ili silom, vratiti na pravi Alahov put”.

Film pod nazivom “Honor is in Jihad”, koji je snimio i emitirao ISIL-ov televizijski kanal “Al Hayat”, a uredno ga prenosi portal “Vijesti ummeta”, čije emitiranje, usput rečeno, bezuspješno pokušavaju blokirati sve obavještajne i sigurnosne agencije u BiH, zapravo je ideološko-propagandni uradak u kojem bez maski na licu otvoreno govore pripadnici ISIL-ove vojske podrijetlom iz BiH, Kosova, Albanije, od kojih neki imaju odore kakve danas nose Oružane snage BiH.

Za razliku od britanskih ili francuskih državljana koji se svojim istomišljenicima pred kamerama obraćaju potpuno zamaskirani, ovi iz BiH, Kosova i Albanije u ovom propagandnom i po sadržaju zabrinjavajućem filmu uradili su to otvoreno, bez ikakvog skrivanja, očito u želji da se nikada više ne vrate u svoje matične zemlje.

https://vimeo.com/155205717

(213)

“Braćo u Bosni, spremite bombe, dolazimo da pobijemo sve nevjernike”

| Bosna i Hercegovina, Crna hronika, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-