A, TEK JE POČELO: „SAD su natjerale Milorada Dodika da sam sebe šiba, šamara, svakodnevno samoponižava u nemoći…“

Što Dodik više viče, sipa najgnusnije uvrede, to je znak da je njegova nemoć sve veća.

 

 

 

Preciznije, nemoć je samo i preostala.

 

 

 

SAD su natjerale Milorada Dodika da sam sebe šiba, šamara, svakodnevno samoponižava u nemoći da se odupre procesima koji su ga opkolili i stežu bez milosti.

 

 

 

Što Dodik više viče, sipa najgnusnije uvrede, to je znak da je njegova nemoć sve veća. Preciznije, nemoć je samo i preostala.

 

 

 

Ništa od “istorijskih odluka” koje je najavljivao; Sada pokušava da se lažno predstavi kao žrtva sopstvene sumanute politike, koja ga je dovela u situaciju da neko od zvaničnika SAD-a samo “ubere prut”, a onda Dodik tom šibom udari po sebi, piše novinar Slobodan Vasković.

 

 

 

Svi njegovi “samuraji” su se pretvorili u narikače nad sopstvenom sudbinom; Nigdje te “oštrice” u najavama raznoraznih otcjepljenja i nezavisnosti – bilo u okviru Dejtina, bilo skroz.

 

 

 

Dodik i njegovi gaulajteri ismijavali su mjesecima Crne liste SAD-a i sankcije koje ona povlači za osobe što se nađu na njoj; Junačili se, busali u prsa, a od svega je ostao samo jauk.

 

 

 

I nije to kraj; Tek su SAD počeli da ih melju.

 

 

 

Dodika i njegovu kamarilu uopšte ne treba žaliti; Ne treba ni likovati nad onim što im se dešava i što će im se tek dešavati.

 

 

 

Oni su Srbe, kao narod u BiH, doveli na rub biološkog opstanka; Na ivicu sloma i nestanka. I neće ni dalje da odu.

 

 

 

Vjeruju da mogu povratiti moć, da će opet “zajahati”.

 

 

 

Ništa od toga; Ako malo bolje pogledaju oko sebe, praznina je sve veća, a množina brzo juri ka jednini. Najavljivao sam mnogo puta ovakav rasplet; Nikakav drugačiji epilog se nije ni mogao očekivati, zaključio je Vasković.

 

(SB)

(211)

A, TEK JE POČELO: „SAD su natjerale Milorada Dodika da sam sebe šiba, šamara, svakodnevno samoponižava u nemoći…“

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-