ĐONLAGIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Umjesto puštanja samodopadnih borilačkih video klipova, počnite se baviti…“

Mora se pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

 

 

 

Nakon učestalih napada u Sarajevu zatraženo je da se sazove tematska sjednica kantonalne Skupštine.

 

 

 

Sigurnost u Sarajevu je narušena! Hoće li se vlast već jednom uozbiljiti? Rukovodstvo Skupštine KS pod hitno da uvaži opravdan zahtjev velikog broja opozicionih zastupnika koji danima apeluju da se sazove tematska sjednica. Iz dana u dan, iz noći u noć, KS postaje mjesto ubijanja, ranjavanja, pucnjave.

 

 

 

Do kada će vlast u KS gurati sve ovo pod tepih? Umjesto puštanja samodopadnih borilačkih video klipova, počnite se baviti institucionalnim mjerama i rješenjima prevazilaženja narušene sigurnosne situacije, poručio je državni parlamentarac DF-a Dženan Đonlagić.

 

 

 

Nakon što je u Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Aljoša Čampara, zatražio je parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u KS.

 

 

 

U objavi na društvenim mrežama Aljoša Čampara, bivši federalnu ministar policije je podsjetio da je skoro pa istovremeno u samom centru grada ranjen maloljetnik, tinejdžer.

 

 

 

U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd

 

 

 

Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci, navodi Čampara

 

 

 

Mora se, kaže, pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

 

 

 

Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana.

 

 

 

Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati, zaključio je Čampara.

 

(SB)

(113)

ĐONLAGIĆ ZVONI NA UZBUNU: „Umjesto puštanja samodopadnih borilačkih video klipova, počnite se baviti…“

About The Author
-