Žena iz Podgorice krenula u Siriju pa prijavila supruga za nasilje u porodici

Crnogorskoj policiji prijavljen je nestanak majke dvoje djece, 27-godišnje Sabine Mustafaj iz Podgorice, koja je poručila da odlazi u Siriju, ali je, prema nezvaničnim informacijama, smještena u sigurnu žensku kuću u Bijelom Polju nakon što je prijavila supruga za nasilje u porodici.

Prijavu o nestanku podgoričkoj policiji prije dva dana podnio je Sabinin suprug, koji je inspektorima dostavio i njeno pismo u kome je navela da napušta skromni porodični dom.

U kratkoj poruci ona je još dodala da će se javiti kada bude u prilici, prenose podgorički mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, ona se, međitim, juče ujutro, nakon što je prespavala u Domu penzionera u Bijelom Polju, javila policiji u tom gradu i podnijela krivičnu prijavu protiv supruga, fizičkog radnika iz Podgorice, prenose Nezvisne.

Mustafajeva je prijavila muža za krivično djelo ‘nasilje u porodici’. Smještena je u sigurnu žensku kuću i narednih dana biće dovedena u Podgoricu”, rekao je sagovornik iz policije.

Razlog zašto je u poruci ostavljenoj suprugu napisala da ide u Siriju i da li je zaista imala takvu namjeru moraće da objasni policiji.

Prema ranijim podacima crnogorskih vlasti, u Siriji i Iraku u borbama učestvuje šest crnogorskih državljana, a na ukrajinskom ratištu jedan. Prema tim informacijama, od oktobra 2012. u Siriji je bilo 13 državljana Crne Gore, od kojih se 10 vratilo, prenose Nezavisne.

Tužilaštvo je do sada formiralo dva predmeta “zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo učestvovanje u oružanim Formacijama”. Oba postupka se nalaze u fazi izviđaja kojim je obuhvaćeno više lica koja su crnogorski državljani.

(31)

Žena iz Podgorice krenula u Siriju pa prijavila supruga za nasilje u porodici

| Slider, Vijesti |
About The Author
-